產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪生完之後覺得好易發脾氣??

好少事就好炆~~~
我就黎炆到想殺人~~~
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

洋房

Re: 有無媽咪生完之後覺得好易發脾氣??

我好明顯係, 以前係完全無脾氣既人(比人話林), 但而家少少野我既反應都好大. 坐月果陣試過同老公由好小事攪到我掉大堆bb衫出街, 不過呢d唔知其實係咪產後抑鬱.

伯爵府

真係唔知點解,我生完個囡囡成3年發脾氣的次數非常頻密,每當遇到一d唔合我心意的事,個人即刻無名火起,成日同老公嗌交,未生之前係好好心情。不過,我都開始改緊,因為唔想個囡囡似我
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

我都覺,我本來脾氣唔係幾好,而家旭下都成個炆薑.
好小事就同老公嗌交,但佢永遠都唔同我吵,由得我鬧

大宅

我都係呀!直頭係歇斯底里添呀!
可能唔夠瞓、傷口又痛、又成曰病,郁下都發老脾!!!
我諗自己都幾面目可憎!

複式洋房

我亦都係呀!阿b已8個月了,我覺得我對於湊仔知識越來越叻,但他卻停步不前,每次阿仔發生事時他都不知所措,一啲幫不到我,仲賴我亂咁嚟, 跟住我就會發好大脾氣.我就嚟頂佢唔順,我現在真係想同佢離婚!

大宅

我而家就係坐緊月,成日都勁抆,由其bb半夜喊既時候~~
跟住就好小事就勁抆,好似失控咁,一抆完又喊

老公勁無耐~~佢仲叫我去睇醫生~~
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

大宅

生完發脾氣係好正常, 因為身上o既賀爾蒙係好短o既時間唔同左, 又好唔適應產後o既生活, 我都係過來人, 生完頭一兩個月真係好難頂, 特別對一d唔o岩聽o既說話 & 見到一d唔想見o既人, 而且bb成日半夜喊, 真係好辛苦o家.
盡量放鬆心情, 同老公or家人傾多d, 見到bb一日一日長大, 心情都會好d o家.
*********************************************************************************************************************************************

大宅

我生完bb之後脾氣真係差左,無咁好耐性,連我老公有時都會開聲話我. 我老公叫我要控制下情緒喎.

大宅

我未生已經好忟, 好煩, 聽到你地o甘, 我都怕怕.....
我覺得做媽媽原來好辛苦ga.....
:-(

首頁

尾頁

跳至