懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有咗三個月可唔可以食雪糕和噴香水呀??

請問有咗三個月可唔可以食雪糕和噴香水呀??

謝謝

複式洋房

Re: 請問有咗三個月可唔可以食雪糕和噴香水呀??

我有左個時都有食雪糕,不過就好間唔中.其實雪糕都係奶類食品,都可以食,不過老人家話最好唔好食生冷野,咁就食少d.
噴香水都有, 無聽過話有問題. 但香薰就話唔好聞. :wink:

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 請問有

唔好啦~ 等個胎穩d 先啦!
噴香水都費事喇~ :mrgreen:

洋房

謝謝回應 :wink:
請問還有其它人仕可以發表多些意見嗎??

大宅

poohbb_hk 寫道:
唔好啦~ 等個胎穩d 先啦!
噴香水都費事喇~ :mrgreen:

poohbb_hk,
點解噴香水都費時呀????我照噴架!!!!!!! :lol:

伯爵府

香水唔噴為妙, 生冷野食少d.

大宅

我有左後就冇噴香水. 始終都係d chemicals & artificial aroma.
生冷野就4個月後至食.

子爵府

雪糕少食為妙..就算食..唔好食d 軟醒糕..驚有大腸杆菌!!~~
香水我噴過兩次..都係出席d 大場面先噴!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

呢兩樣野我經常有做喎~~

男爵府

凍野飲同雪糕其實我都有照食~~~
因為而家咁熱...唔食好辛苦...

而香水...因為有酒精成份,
所以都係少噴為妙∼
不過我都有噴,但淨係噴落件衫度,唔噴響身~~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Of course can not lar.
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

雪糕我就小食, 香水我就日日噴架~~
[size=medium]**小綽瑤車厘子綱頁**[/quote][size=small]綽悅非凡性溫柔,瑤池仙子氣清幽

大宅

哩排咁熱間唔中都會食下雪糕既,,
而香水我都好小噴la,,就算噴都係噴向件衫~~

別墅

I never had ice-cream since I'm pregnant, coz my husband doesn't allow me to eat... :-( :-( :-(
But I did have cold drink, hehee.... not that much and not really COLD.
香水? I think if you don't feel any uncomfortable, it is not a big problem to spray la~

大宅

After having baby for 4 months, my doctor told me to eat ice-cream as it is very nutrient.
Lilypie 5th Birthday Ticker

別墅

Oh really?? What a good news!!! I should let my husband konw la!
Any brand and any flavor is OK? ?-(

aylau 寫道:
After having baby for 4 months, my doctor told me to eat ice-cream as it is very nutrient.

首頁

尾頁

跳至