跳至

首頁

尾頁

複式洋房

楂邊隻肚文膏先最好呀

請問買邊隻牌子好呢?咁又係邊度有得買,貴唔貴,大約幾多錢?幾時先開始揸最理想呢?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

Re: 楂邊隻肚文膏先最好呀

hi 周師奶,

我見其它 topic 好多人都用 waston's 的 olive oil, $19/支 咋! 我都買咗.
要在未見肚就開始用啦! 所以我巳用咗大半個月. :wink:

複式洋房

Dear karenlohy,

Thank you for you reply, many many thanks
我重以為冇人回覆添 多謝您的寶貴意見呀,我陣間即刻落街買番支用下先得 祝福您生個肥肥白白既靚bb啦

大宅

有個朋友介紹我用Mustela (法蘭西出品),但價錢就好貴啦!要二百幾!

我朋友話而家(未見肚)都要開始用,查胸,肚,大腿同pat pat, 每日早晚一次 .... 唔知我有冇咁好恒心啦.... 但聽講D肚紋真係好勁.... 煩D 都要啦!

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

洋房

我上一胎都係搽oliver oil. 搽到第7,8個月就出肚紋.而家個肚花晒啦.冇心機搽. :-( :-( :-( :-(
[2nd baby] [1st baby]

別墅

我昨日係mothercare買左肚紋膏,好平呀,$39 only,質地幾好呀! :-P

大宅

茵茵,
where can i buy "mustela"? thanks!

茵茵 寫道:
Mustela 既野幾好,我仔仔沖涼洗頭搽身全部都係mustela.  

我上胎用baby oil (沖完即搽)+Palmer's 既防肚紋膏
都係半條紋都無.
不過都幾o弟媽媽本身skin點,我有d朋友搽晒都係成肚花晒,佢就係用clarins.
該用戶已被刪除

子爵府

Bonal 非常好

我之前什麼 oliver oil, body shop, mothercare, lierac ... 都用過.
五個月前係好好. 但 bb 五個月開始突然增大, 就出左一條條血紅色的紋.

搽左 Bonal 幾日, d 紋開始淡, 同冇出過新紋.
書有介紹過係醫生推介的.

荷花賣 $320, 護協 $255.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我用緊 Prenatol (孕麗寶), 聽講幾好, 一口氣買

大宅

環保接龍勳章

我楂美國惠氏肚紋膏,幾好用,用左都好幾個月,個肚好滑,無肚紋,我買$150一支.幾低.

男爵府

me too!上胎好有心機,一知有左就去買o黎擦,仲好有恆心keep住早晚擦,但都係到個肚越來越大時,首先o係肚臍附近出了一條紋,我仲慒慒地,唔知就係孕娠紋,仲係好乖咁keep住擦,但到最後,d紋就慢慢越出越多,結果就成個大西瓜咁啦! :-( :-( 我老公仲話,可能好在有擦呢,如果無擦可能仲多啊! :tongue:
後來聽其他d bk媽咪講,呢d都好睇遺傳,如果自己媽咪有,自己多數會有!我媽咪都係成肚花晒,所以我都難逃此劫! :-(
所以今胎需然都買左o黎擦,但已無上次咁好心機!而家只係一日擦一次,仲係會成日唔記得左擦,有時兩、三日才記得再擦!

伯爵府

我做有關美容呢行的, 其實只要塗body lotion 就可以家啦, 保持皮膚滋潤. 等佢唔好拉爆哂d 皮膚.

生完就更加買咩都無用, 全部都是騙人的.
星期五是無飯主婦日

洋房

我今胎都未開始搽..事關我個肚已經係西瓜肚...

[size=x-large]冇心機搽呀 :-( :-( :-( :-(
[2nd baby] [1st baby]

伯爵府

我一開始就係沖完涼,身都未抹時就用baby oil,印dry 水分之後就再用 vasline抹至身體完全吸收.touchwood, 我到現在都無一條紋. 價錢經濟好多.

大宅

我想問如果搽普通的body lotion,會唔會影響到bb?

大宅

pollychu,

放身啦,吸收o既係你d皮膚,唔會影響到bb嫁...我而家己開始用啦,因為我比較白淨,我都好怕如果有肚紋會好肉酸,希望有用啦,我用緊mustela,係朋友介紹的,不過用完我會試下bonal. 睇番d 媽媽口碑,好似都唔錯咁... ?-( ?-(

大宅

我個肚而家出現好似人地乾燥開始脫皮的現象啦. :-( :-( :-(
ckbee 寫道:
pollychu,

放身啦,吸收o既係你d皮膚,唔會影響到bb嫁...我而家己開始用啦,因為我比較白淨,我都好怕如果有肚紋會好肉酸,希望有用啦,我用緊mustela,係朋友介紹的,不過用完我會試下bonal. 睇番d 媽媽口碑,好似都唔錯咁... ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至