產前產後

跳至

大宅

懷孕初期, 心情會否很煩躁 ?

我有左大概2個月, 心情吾知點解好煩躁, 你地會吾會甘 ?
定係我有問題 ?
:-(

大宅

Re: 懷孕初期, 心情會否很煩躁 ?

初時有ga.我仲喺公司發脾氣.鬧人.因為吃唔到野,又攰,一番屋企即訓.連涼都唔想沖.仲辛苦到喊(唔舒服)但到咗3個月就好d啦.

伯爵府

2019勳章

celinapang 寫道:
我有左大概2個月, 心情吾知點解好煩躁, 你地會吾會甘 ?
定係我有問題 ?
:-(
唔止初期 我到而家(差不多9個月la)都會

禁止訪問

伯爵府

celinapang,

妳有咁ge反應好正常架, 特別頭幾個月, 又作嘔又食唔落, 夜晚瞓得唔好又要半夜小便, 大便又唔暢順喎, 真係好慘. bb又未識郁, 好似無la la好辛苦唔知為乜咁. 個人真係會好燥.

我成日都捉住我老公隻手臂黎咬, 要佢知我陀b有好多唔舒服係佢永遠唔知, 只可以籍住俾我咬分擔下... 佢好體諒我初期唔好胃口, 食唔落唔會迫我, 有時見老公放工仲煮飯做家務一腳踢都唔會再炆lu.

民房

Same case here..and i have a 3 yrs old daughter at the same time, and my maid just got on my nervs too...i'm so fed up....don't know how to pass the reamaining 7 months :-( :-( and my husband doesn't seem to understand, poor me :-( :-(

別墅

The first 3 months is always difficult - I was constantly feeling tired, nausea and hungry all the time. I was also a little stressed out as I had to get used to watching what I was eating. After the first 3 months, I got used to being pregnant and the nausea and tiredness had gone; and I felt a lot happier then.

大宅

有架, 公司就無, 屋企就有, 尤其見到99, 又唔可以對住佢發脾4, 所以就會對住老公......哈哈
但有時o係屋企間房又會無端端喊架, 唔知點解架, 不過就嚇死我老公喇 :tongue:
Love You Baby

男爵府

我成個懷孕期的心情都不好, 反而產後的心情好好, 完全冇depression.

大宅

我產前產後心情都唔靚,只有見唔到
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

跳至