興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好! 我~等~你!
原帖由 chinatea 於 10-11-24 11:53 發表

話你知呀,果d擇日擇時辰開刀攞bb出來d人,好白痴....

比你算到個bb咩好時晨拎出來會有樓有錢點好都係假,個天唔會比你算到佢,等我食完飯返來講個真人真事你地知呀. ...

米豬蓮  hihi  發表於 11-4-3 00:31

伯爵府

原帖由 chinatea 於 10-11-24 11:53 發表

比你算到個bb咩好時晨拎出來會有樓有錢點好都係假,個天唔會比你算到佢,等我食完飯返來講個真人真事你地知呀. ...

出去食飯先...期待ing~~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 joey_23 於 10-11-24 12:12 發表
好! 我~等~你!
x2

公爵府

阿茶,你好快d返黎呀下,唔想比人通緝既話~
原帖由 hellomiffy 於 10-11-24 12:48 發表
x2

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 joey_23 於 10-11-24 13:21 發表
阿茶,你好快d返黎呀下,唔想比人通緝既話~
佢好明顯喺度嘆緊個lunch~~

大宅

好媽媽勳章

等待中~~~

大宅

畀面勳章

呢啲"白痴"嘢, 通常係啲有錢人先會做~~ kaka~~

大宅

畀面勳章

等聽故仔~~

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 MaMaSteph 於 10-11-24 11:51 發表
咁茶佬呢次又買得幾好喎~~~

又可以幫你減肥, 又令你精神返d~~!!

茶今晚記住咀啖茶佬~!!

好...就為左你咁講...等我扮成亞金剛咁紅唇熱個吻先得.

<br><br>

公爵府

人地有鬚架,你有咩?
原帖由 chinatea 於 10-11-24 15:07 發表

好...就為左你咁講...等我扮成亞金剛咁紅唇熱個吻先得.

米豬蓮  hihi  發表於 11-4-3 00:32

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你地班亞靚呀....個故事只係小小02,咁我用另一種色啦.

報應
話說我認識故事主人都因為我老野識d生意上朋友,第一次見就係呢個"老細"生日飯局.

老細一家4口,第一次見佢個仔大約係5,6歲,一男一女菲傭揍呢個仔,睇外表冇咩野,只係唔識講野,同埋幾"樓計"總之睇到果樣野就一定要攞到手,唔比就訓地喊.

家姊就好正常,時時陪係弟弟身邊,我心諗弟弟可能係啞架,5,6歲都未講野就有問題架啦.

果次見過佢地一家之後轉下眼96年再見佢地,弟弟已經十一歲,家姊十四歲啦,又高又大啦,點知今次再見...弟弟個樣一睇就知係智商有問題,真係唔識講野架.

呢次我地再見面係因為佢地新屋入伙,因為佢地買地起屋,果日入伙請酒.

不過老細兩公婆心地好差架,起屋咪起lor,係打地基時請左師傅幫佢地整左d陣同符種左落去,用來吸四方人d財去佢地果道.

就因為聽到佢地會咁做我就打聽佢個仔d野啦...事頭婆生左個女之後就搵呢個師傅計下幾時再有bb,仲要係生仔...師傅推算完就叫佢咩年幾月有就可以生個仔啦.

攪左一輪真係比佢夾正有左啦,幾個月後照到真係仔來添,事頭婆開心到暈啦,兩公婆即刻搵人大事裝修,仲叫師傅比個時晨佢,要個仔最好時晨出世,師傅係比左時晨佢,不過有隱憂地講真係夾硬冇好處架.

比個bb夠時候出世做個普普通通細路就夠架啦,但夾時晨生,個仔係唔洗憂柴憂米,仲會好旺老細添...

不過會有d問題,天機不可洩漏.老公婆唔理啦一定要旺,揀好時晨係比預產期早3日架.

果日的中午準備好哂入去手術室,床上打完麻醉針之後,一教醒來bb已經出左世啦,一切好正常,時間都証明左bb出世之後老細生意越做越大,搵好多錢.

但bb一日一日長大,3歲4歲....弟弟都未講野,而且一訓醒就手舞吹蹈,除左訓教真係好大活動力,入幼稚園冇辦理上到堂,咁諗住唔讀幼稚園啦,4歲時就帶弟弟去做全身全腦驗測.

呢個時候先知弟弟原來個腦入面有個細細瘤仔係腦頂,人大瘤就大但位置生係血管同神經線入面.

同一時間仲發現弟弟智商只有5%,學唔到講野,只係食,玩同訓架咋.

事頭婆帶弟弟去美國睇教授,終於搵出答案....原來當年d麻醉藥過量殘留左係bb腦部,做成今日局面.

事頭婆兩公婆除左去追究當年班醫生之外就即去搵師傅,呢個師傅竟然搬左入去d山墳野領道住...聽講因為成日幫埋人做埋d衰野,又係有d報應咁啦.

我記得當時都跟埋去搵師傅,仲要係年初二流流入去d墳場山頂就探佢.

老細要師傅講佢個仔d野,師傅話而家唔講都已經出現哂,所以講出事件.

原來老細後生時成日打打殺殺,有次又收左口訊去秀x坪摲人,打起交來眼都紅,見人就摲,咁岩有個後生仔返屋企,比佢誤刀摲死.

個年輕人死時只得19歲,係比老細摲左半邊腦而死架,呢個怨魂死得心有不甘,師傅推算到佢一早就要報仇,佢會令老細搵好多錢來養佢,不過都係19年時間.

弟弟真係19歲前訓訓下腦瘤爆左,佢走左之後老細生意走下坡,而師傅都比人發現佢死左係山頂木屋,老細前年賣左幢樓就同老婆去左大陸住,舊年5月我聽佢以前個工人講,佢個女去左澳洲之後就好似失蹤咁冇哂消息.......最終講一句:人又點能同天鬥呢~~

米豬蓮  hihi  發表於 11-4-3 00:35
<br><br>

大宅

畀面勳章

原帖由 chinatea 於 10-11-24 16:20 發表
報應

我信有報應gar...... 所以做人真係要過到自己過到人~~

咁個"細佬"係咪即係當時比事頭斬死嗰個人嘅下世呀??

水晶宮

回復 1# TobyChung 的帖子

師傅話弟弟應該係出世果刻比人奪舍付左怨魂架啦.

<br><br>

公爵府

即係有可能比腦細既仇人尋仇,報左落佢仔身上!
原帖由 chinatea 於 10-11-24 16:59 發表

大宅

畀面勳章

原帖由 chinatea 於 10-11-24 16:59 發表

所以真係最好順期自然..
計晒時辰開刀..個胎魂根本都未到位.
好易出事..所以真係唔好亂嚟..

就算比你算到幾好都好啦..梗會有d野係唔會咁如你意..
咁易算到個天...你都唔會信啦
唔好當個天盲先得架..

大宅

畀面勳章

如果係咁, 即係一個殼有兩個魂??
咁如果唔係, 另一個魂又會去邊??

大宅

畀面勳章

原帖由 TobyChung 於 10-11-24 17:10 發表

如果係咁, 即係一個殼有兩個魂??
咁如果唔係, 另一個魂又會去邊??

得一個..原先果個入唔到去...

大宅

畀面勳章

原帖由 heihei727 於 10-11-24 17:12 發表

得一個..原先果個入唔到去...

入唔到去?? 咁會去咗邊??

米豬蓮  hihi  發表於 11-4-3 00:36

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

~~~~~ <--- 腳毛

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

畀面勳章

原帖由 TobyChung 於 10-11-24 17:13 發表

入唔到去?? 咁會去咗邊??

我都唔知...因為..touchwood/..未聽人講過..只係知得一個魂..
不過有錯待茶茶指證

首頁

尾頁

跳至