懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

急!! 覺得阿b郁少o左

我昨日覺得盤骨兩旁好痛, 差點行唔到, 到今日盤骨兩旁冇咁痛, 但唔知點解覺得阿b郁少o左, 唔知係唔係自己凝住呢?

我現在24週, 應該點算!!

大宅

Re: 急!! 覺得阿b郁少o左

唔好自己嚇自己啦,好多時他/她都要睡覺.
如果妳驚,馬上去醫生處check 吓,你一驚,
子宮會有輕微收縮,會肚痛.

男爵府

if you are in doubt, better go and see the doctor

大宅

妳個情形我都試過,我就叫佢俾d反應,俾吓面,同埋摩吓個肚感覺吓佢有冇陏吓.過2日去看醫生,佢話20週多d有時感應小咗唔出奇.佢都活躍,可能細力d.如果成10個小時都感覺唔到佢陏.就真係要看醫生la.

大宅

我明天約了照超聲波, 希望冇事 :cry:

大宅

我都試過因為bb比平時郁少左而嚇到喊,不過就無覺得痛.
個次我真係好驚呀,老公放工返黎我攬住左佢係到喊,到第二日bb又好似平時咁係咁郁喇.
該用戶已被刪除

大宅

我沒有做產前運動

但我今日去覆診, e生話正常

好彩照超聲波時, 阿b好精靈, 仲識打呵欠!!

伯爵府

好媽媽勳章

我今朝去仁安check up, exactly係24weeks, 近呢個月我都有d下面兩側痛, pat pat d肌肉仲抽筋, 不過, 我係第三胎, 所以醫生都係話正常, 不過要小心處理, 因為我既子宮同肚皮都比唔係第三胎既人鬆, 所以會好有下墜感, 令我carry得好辛苦, 如果自己唔小心d, 好容易會早產, 而且, 今日佢comment我胎盤低左少少, 冇事既, 係怕早產同埋自然分娩既時候大量出血 ....... 佢叫我帶返托腹帶, 不過因為我上兩胎用果件010出品既令我好唔comfortable, 個背部比個魔術貼搞到好痕, 成日都帶唔arm位, 只有焗同埋痕, 而起唔到托腹既作用, 今日我買左一條係穿到上膊頭, 好似"象根"咁質地果d, 果然好好多, 下面兩側唔痛啦, 個pat pat都冇咁緊咁, 希望佢可以令我既胎盤升返d上去, 下次8月1日去check up就知有幾大成效, 不過而家at least我冇咁痛lor

首頁

尾頁

跳至