跳至

首頁

尾頁

大宅

飲食口味有否改變呀?

我飲食口味有開始改變呀!
好多原本love吃的飯菜開始不愛吃(如蛋/牛奶)....點算好?
:-( :-( :-(

洋房

Re: 飲食口味有否改變呀?

正常架.唔駛擔心.總之你而家想食乜就食乜啦.好過唔食嘛.

我仲慘啦.連飲啖水都想嘔. :-( :-(
[2nd baby] [1st baby]

洋房

我都係呀. 完全冇胃口, 我都有迫自己食, 個胃就不停咁反, 好慘呀,好辛苦呀. :-(

大宅

oh, so far i am ok ah... just have a very 'full' feeling in the morning. God bless! i feel so hungry easily, so i try to eat more meal with less quantity, i think it is much better !

大宅

口味又冇特別改變喎...
不過係食唔食得果樣食物而規限左囉
例如唔敢食味道太濃既食物囉...(好想食咖哩架.....)
又唔可以食魚生喎....
but, ok既, 因為仲有其他好好味既食物可以食
好彩一向冇偏食習慣

但係呢...嗅到 d 排包既味就會想嘔...所以都唔食架喇
朝早唔餓架喎,,,,,係到11點幾時就食包餅干
2子之母

男爵府

我都覺得牛奶變得難飲...
但我忍不住食左兩件三文 sushi...
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

wow... sushi! my favourite food ah ... actually can we eat 1 or 2 pcs salmon gar... aiya.. hungry tim .... :lol:

大宅

ckbee 寫道:
wow... sushi! my favourite food ah ... actually can we eat 1 or 2 pcs salmon gar... aiya.. hungry tim .... :lol:

嘻...我岩岩知道有左時(6wk), 都依然偷偷地食左有魚生既sushi 呀, 口可 呵 口可~~~~
都冇事丫, 不過依家就唔敢食住喇, 起碼都過左12wk先食
嘻嘻
2子之母

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

hi 各位準媽咪,

我好喜歡食辣嘢, 現只敢食小小辣, 會否對 bb 唔好 ?

複式洋房

Hi, 我都係魚生愛好者, 但係依家真係唔敢食, 忍得好辛苦 (試過恨到望住老公塊面都諗起三文魚刺身!)... :-( 因為我個醫生同我奶奶都話食生野好"危險", 食左細菌落肚都唔知, 對bb健康影響好大, 所以為左小b最好都係戒口. 最多遲d食返夠本 law. 加油呀!

大宅

karenlohy 寫道:
hi 各位準媽咪,

我好喜歡食辣嘢, 現只敢食小小辣, 會否對 bb 唔好 ?

最好連小小辣都唔好食住...太剌激既食物對bb唔好喎....
忍忍忍忍忍
2子之母

大宅

我同你地剛剛相反, 問到飯味, 咖哩味, 蒜頭味都想嘔....
最慘我隔離屋住左個 indian, 日日住咖哩, 攬到我晚晚要
走入睡方睇電視, 出都吾敢出去廳一步, 好慘呀.....
吾知仲要唉到時 ? :-(

首頁

尾頁

跳至