母乳餵哺

跳至
該用戶已被刪除

吉之島有得賣avent的奶袋啊!

侯爵府

Re: 吉之島有得賣avent的奶袋啊!

唔止吉之島, 荷花同be be dream都有.
但我想知無密實拉鏈, 咁點封口.
本應我都想買但唔知點封口所以冇買.

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章

wyfpoon,
可以用封膠袋的夾夾住, o個 d 夾o係 ikea 或一般家庭用品店都有.
亦可以用鐵線綁住 (好似綁垃圾袋咁)

洋房

avent仲有奶袋咩,我之前揾過但揾唔到,打過去代理商到問佢哋話已經唔再出奶袋,所以我轉咗用其它牌子。 ?-( ?-(

伯爵府

珮珮媽咪

我想問係未唔需要用jusco 卡都有8折呀?

大宅

Really?? I just brough the Avent cup few weeks ago.
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

侯爵府

monkichi,
但會唔會漏同埋會入空氣?

男爵府

依家市面上見到的avent 奶袋已經係最後一批貨, 係荃灣代理講, 所以有需要的媽咪快d去買, 賣完就真係冇得再買喇~~

男爵府

wyfpoon,
你知道有 "奶袋座" 這東西嗎? 奶袋放o係 "奶袋座" 入面, 就可以企起身, 唔會倒瀉.

通常用奶袋儲的奶, 都會雪做冰奶. 而雪的時後, 奶袋會放o係 "奶袋座" 入面, "企o係度" 雪, 雪到變冰之後, 就算 "訓低", 都唔會漏.

Avent 有一個 package 係奶袋 + 奶袋夾 + "奶袋座" 的. 你可以買一 set, 奶袋夾同 "奶袋座" 可以 re-use.

我以前就係咁樣儲奶:

5/7更正: 昨晚返家睇番 avent 的 catalog, 我講的 "奶袋座" 應該係叫 "奶袋托" 先正確

侯爵府

monkichi,

而家邊度仲有得買? 因為我問過d sales, 佢哋話專配奶袋嘅奶樽已經冇晒同埋唔會再出. 而家市面所見到嘅, 裡面只有袋, 就冇夾同埋托.

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

monkichi,
wah!好厲害, 我從來冇諗過可以pump咁多奶出來儲存, 成日以為都係儲1-2包。 係未每次pump到1袋 or 要幾安幾安加埋1袋?? 係未pump夠1袋先放冰箱?? 請指教。 thanks.

男爵府

wyfpoon,
邊度仲有得賣我真係唔知, sorry.
不過你可以打電話去各大百貨公司問下, 又或者打去護協問下, 睇下佢地仲有無貨剩.

peaceaa1122,
每袋奶應該係你 bb 一餐的份量, 因為冰奶溶化後, 要盡快食用.
如果你唔能夠一次泵到你 bb 一餐的份量, 可以將幾次泵的奶混合. 詳細做法, 可以參考 Glad 置頂的資料庫.

侯爵府

monkichi,
thank you. 希望搵得到有得買. 因為嘉寶果隻都幾貴.
該用戶已被刪除

男爵府

你地可以試下去大百貨公司或連鎖店以外的地方搵下, 應該會平 d. 我以前o係藥房買, 只係 $2x 一盒. o個間藥房以前o係 avent 香港代理的 website 都有列出名字. 所以你地可以去 avent 香港代理的 website, 睇下有無第二 d 舖頭近你地.

please click avent 購買地點

侯爵府

thank you thank you.
我今個weekend去睇吓先.

侯爵府

我今日去咗吉之島睇, 仲有旅行奶樽買tim, 不過唔知買唔買好. 因為知道avent個奶袋已經唔再出, 如果而家先去買果個旅行奶樽, 都唔知可以用得幾耐. 唔通大量入貨(奶袋)咩?!
心大心細, 又想買但又好怕好快買唔返d奶袋, 都唔知點算好.

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊