跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人用緊avent奶樽, 入嚟分享吓

我個b而家兩個半月喇,你地啲奶咀用緊兩個孔定三個孔呀,
因為最近我發覺囡囡用兩個孔成日漏奶, 我唸我要轉三個孔囉!

別墅

Re: 有無人用緊avent奶樽, 入嚟分享吓

我個囡仲係用緊1號咀.....佢用2號咀漏哂出黎呀, 咁樣唔係因為佢食唔切咩, 如果仲換個快d既咪仲差 ??
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

別墅

我個b而家兩個半月, 同你個b一樣大. 重用緊avent一號奶咀, 佢15-20min 就食完6oz奶. 所以未轉2號奶咀, 擺埋一邊.

複式洋房

我有成套Avent 奶煲 , 奶樽 , 奶咀 。
但我的囝囝成日飲奶時漏奶,攪到我想轉用 Nuk 奶咀。

我o係佢1.5個月時轉用2號奶咀,發覺佢飲快o左。
但佢勁肚餓時,就會擒青地啜奶,攪到嘴角會漏好多奶。
但係如果佢正常地慢慢啜奶,咁就唔會漏奶。
攪到我都唔知好唔好同佢轉另一牌子奶咀。

想問一下各位ma ma ,你o地BB用 Avent 奶咀飲奶時有冇漏奶呢???

大宅

bluesoul
我個囡2個半月喇, 一出世我就用2號奶咀飲奶, 1號飲水, 最近先發覺佢漏好多奶, 煩死我

侯爵府

2023年兔年勳章

阿囡出世至今都用1號奶咀飲奶,因為食全人奶,為免她習慣食奶樽飲得太快,暫時都唔會轉2號奶咀。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

15週年勳章

Re: 有無人用緊avent奶樽, 入

我個仔仔3個月啦!都係用緊1號,因佢之前都係會漏奶,宜家ok約15分鐘飲完6oz奶,2號咀仍然放係雪櫃
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至