跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 預產期2006年3月媽媽會

leungmei

咁兩個女依家食邊隻奶粉架?

大宅

JOJA,
係呀, 兩個仔都係似daddy....除咗個雙眼皮似我之外....我d朋友都話我'蝕哂蝕哂!'

Sandra,
我兩個仔都係食森永架, 幾好架, 佢地兩個都係日日有大便, 同埋幾'靚'架......試吓啦! 而家西田做緊sale tim!

大宅

leungmei,
有屁屁先至好呀, d'肚風'放咗出黎ma.....
我阿b都係有時食奶扭計仔, 掛住望野唔食奶 我就用一招'暗佢瞓著先再餵'...我大仔時都係咁做, 夾硬餵係會嘔奶架!
佢地而家開始醒目, 識得望野同玩玩, 係開始難餵d架喇.
轉奶粉方面, 我個人覺得日本奶粉真係香d, 大仔嗰時初初食S26, 但係食得好'lup', 一轉森永就食得快好多; 而家小小豆b都食到7oz X 6餐, d poo poo又OK, 所以如果你想轉奶粉, 可以考慮一吓....

等待驗證會員

momotat,
有mami話俾我聽西田係5月4日森永買$123/罐.....
但係我唔打算入貨至.. 因為唔知亞囡食得好唔好.....

leungmei,
有屁屁放即係d腸有郁... 係好事來ga...

大宅

Sandra,
係呀, 試吓先入貨啦, 我而家係成箱成箱咁買, 有得送貨好方便...
係呢, 題外話, 你大仔有無報今年Pre-nursery呀? 我仔仔8月中開學, 有d緊張tim...

今日呢度幾熱鬧wor...係呢, 我地係咪應該將個topic"預產期2006年3月媽媽會"改改名呢?

等待驗證會員

momotat,
咁.... 我4號去入貨啦.. 反正都有幾多人食森永, 唔arm再轉賣俾您地咯.... :mrgreen:
我同亞仔報左讀pn 啦... 佢都係8月開學..... 剛交左留位費... 唔知幾時要同佢整校服呢... 我都有d 緊張呀..唔知佢番學ok唔ok呀...

講開轉topic.. 應該係開新topic, 因為發表數都超左2000....

大宅

各位媽媽, 快d入黎報到啦!
[size=medium]2006年3月媽媽會

大宅

JOJA

佢地而家食緊 A+ 1號仔

JOJA 寫道:
leungmei

咁兩個女依家食邊隻奶粉架?
孖寶Club HK Int'l  (歡迎所有twin參加)
請到留下言啦︰http://hk.myblog.yahoo.com/twinclubhkint
e-mail: [email protected]

首頁

尾頁

跳至