跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 預產期2006年3月媽媽會

happysin,

歡迎你加入呀!
我e個禮拜都開始想嘔, 不過食完野又反而好d喎!
咁你公司又幾好褔利喎! 咁去私家生啦! 廣華好full呀! 又或者可以兩邊一齊睇, 到時先決定囉! :wink:

複式洋房

Karly:
我個囡而家三歲, 佢知道我有bb 後好開心, 成日話要湊細佬!! 真係好攬笑!

Halaha
我個case 同你一樣, 好surprise 同唔開心, 不過而家好d , 巳經接受了

男爵府

gp811 ,

我個囡都兩歲半喇! 佢又係次次提起bb已經好開心, 睇見佢咁我就覺得就算點辛苦都係值得!

禁止訪問

男爵府

HALAHA, gp811,

我哋三個都係女喎!
HALAHA你囡囡幾大呀?
咁今次你哋想生仔定女呀?

禁止訪問

男爵府

我就想生女多d, 因為覺得兩姊妹開心d, 又唔駛買過晒d衫仔, 到佢哋大少少有好多野又可以一齊學.......去街搵節目都方便d......越講越想生女tim! 而生仔呢? 係唯一有少少好奇想睇吓我同老公個樣加埋變左男仔會係點囉! :mrgreen: 不過好多人都會覺得一仔一女好d, 我就覺得都唔一定嘅!

大宅

我今次係第一次懷孕, 感覺好警, 唔知點好, 我淨係去診所comf 咋, D人就話唔使太急到第10週先至去做初檢, 我又唔知去私家定係廣華好D, 但廣華好似好FULL..
又唔知有D咩野要留意....
:-? :weapon:

複式洋房

Karly, HALAHA,

我同HALAHA 一樣, 希望係囝, 因為老爺奶奶想要男孫. 我個囡都話想要細佬. 不過我自己就囝囡都無所謂.

男爵府

poohngai ,

我第一始時都係10週先去做初檢, 我覺得如果唔想太早8-10週都ok啦! 其實有好多人都係私家政府兩邊睇, 去廣華就要早d book了, 有D咩野要留意呀? 都係休息多d, 食野小心d, 放鬆d啦!:wink:

男爵府

gp811 , HALAHA,

咁就祝你哋生一個肥肥白白嘅囝囝啦!

男爵府

我昨晚唔知點解有流少少啡呀! 可能成日都冇正式休息過啦!
所以今日要在家休息多d, 今次係第一次, 以前第一胎都冇咁, 我e家唸緊去唔去睇醫生, 因為啱啱果個星期五先去睇完, 今次睇到心跳同水囊都正常, 佢仲叫我一個月之後先再睇.....而我又唔係好想再走黎走去......

禁止訪問

男爵府

HALAHA ,

知道喇! 我今日就係食同訓同埋去厠所, 好彩今日條褲都唔見有啡, 只係頭先去完開大之後張紙巾有少少啡, 所以都係要繼續休息.....

大宅

各位媽媽/ 準媽媽,
May I join?
我今次係第一胎, 自己估計寶寶應該有5weeks多.. 可能係20/3/06 出世 :-P
已book 了私家醫生Sat. 睇, 計劃係 QE 生..
請各位多多指教!

karly,
你要多D休息呀! relax D 呀!

男爵府

hellotaz ,

我都計劃係 QE 生, 因為第一胎都係, 我最鍾意就係佢哋嘅產房....
可能我昨天休息左成日, 今朝起身明顯係精神左, 不過我今日都會乖乖哋係屋企, 等bb再穩定d, 我e兩日感覺上好似自己坐緊月咁....

民房

你地好!
剛剛check到有BB,預產期3月18日
今次第二胎,請大家多多指教!

大宅

HI 恭喜妳
心情如何 ???

大宅

妳會去那裡生bb呀