自由講場

跳至

男爵府

貢獻勳章

請問大肚係咪唔可以去飲滿月酒???

請問大肚係咪唔可以去飲滿月酒???(可以做人請嗎???)

係咪連結婚/生日都唔去得???

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 請問大肚係咪唔可以去飲滿月酒???

其實真係無所謂...

不過古老時代就話唔好...怕小朋友小器
我就頭3個月無去紅事,尾3個月也無去
白事就有左就唔好去...(怕屋企老人家唔喜歡...有咩事就ee哦哦)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

如果你個朋友唔 mind 就可以去
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

等待驗證會員

大肚就唔好去人地bb滿月, 驚您肚裡面個bb小氣.
但係如果人地結婚都唔怕. (我家老人家講ge.)

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我有去呀,重去兩次(一次有7-8個月一次bb2個月大),都無咩!
唔好點評我

男爵府

好似唔去得啊

複式洋房

我大肚都有去,不過嗰個係我家姐,佢個女大我個仔三個月!

大宅

agreed
ABCD媽咪 寫道:
其實真係無所謂...

不過古老時代就話唔好...怕小朋友小器
我就頭3個月無去紅事,尾3個月也無去
白事就有左就唔好去...(怕屋企老人家唔喜歡...有咩事就ee哦哦)

男爵府

貢獻勳章

咁係沖我個肚的bb,定係沖滿月bb??? ?-( ?-(

咁沖會點???

複式洋房

聽人講
話 bb 會小器
會唔想出生
多多指教: http://blog.yahoo.com/jacobnjoelle/

跳至