懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

盧乃本/胡廣森醫生

我剛check到有bb,想睇其中一位, 大家可唔以俾d意見, 唔該!

複式洋房

Re: 盧乃本/胡廣森醫生

我睇盧乃本, 不過次次都要等成1至2小時.

大宅

我係睇胡廣森的,但等候o既時間一樣咁耐,都要等一至兩小時。但我就覺得佢幾好,幾細心。

大宅

我之前都考慮去私家生BB, 所以一直都睇開胡醫生, 但就發覺麻麻地, 因為唔係次次都幫你驗小便,量體重及量血壓, 睇得好快, 只係每次覆診價錢比較便宜($370連鈣片及鐵丸), 但接生費用則較盧醫生貴幾千元。

雖然我未睇過盧醫生, 但我下一胎都會考慮盧醫生 (如果佢未退休的話), 因為佢係荃灣好出名, 好多人都識佢, 但等睇醫生就要等好耐, 要一早攞籌, 分分鐘唔止一兩個鐘啊。

徒兒 寫道:
我剛check到有bb,想睇其中一位, 大家可唔以俾d意見, 唔該!

別墅

我都覺胡醫生睇得比較快

男爵府

我生兩個都係搵盧醫生,幾好呀!

複式洋房

我3個小寶貝都係睇盧醫生, 雖然係要等, 不過都ok. 連check超聲波400元, 唔check就250元

大宅

我睇胡醫生的, 佢好細心而且好樂意解答我的提問! 我整個孕期都由胡醫生跟, 覆診的時間未至於等好耐, 等得最耐的一次都係1個多小時! 但我睇盧醫生, 次次都等起碼1.5小時或以上! 而盧醫生睇症更加快, 問一句答半句, 而且醫生好似不在狀態(好累)!! 至於有人話唔係次次都驗小便, 磅重, 這是那班姑娘的問題, 你要跟她們講, 佢地先會幫你磅重和驗小便!! 講真, 我覺得胡醫生幾好的...但佢班姑娘就真係麻麻地喇, 問多兩句好似好唔耐煩咁!

大宅

我依家係

大宅

[quote]
CherryIce 寫道:
我依家係

洋房

今晚剛與太太見盧乃本(尖沙咀),平日通常依約到診所則無須久等,今晚卻要等一個小時,好在姑娘叫我們可往附近餐廳坐坐,才不至太悶

我們沒有看過其他私家產科,故不能比較;但太太覺得盧比較合眼緣,所以會繼續看他

收費是每次 $460 (診金:$280,超聲波: $180)

大宅

我初時兩個醫生都有睇﹐覺得兩個醫生都好好。但盧醫生實在好忙﹐經常要去接生,我試過由晚上七點等到零晨十二點先至有得見醫生,大住個肚等咁耐都幾辛苦,加上可能佢太累,好快睇完就走。所以最後我都係睇胡醫生。

胡醫生好細心,好nice。其實你可以兩個都試吓,睇吓邊個適合你多啲。

大宅

I have visit Dr. Lo since week 8, he is very good and professional, he is the one that I can trust without doubt. When compare with government's nurse, his comment is more powerful!!

大宅

我搵胡醫生檢查同開刀. he is very good.

別墅

lawlawsasa
請問如果搵胡醫生接生,幾時要同佢講?如係邊度生,開刀or順產?費用幾多呢?要幾多週決定呢?thx!

複式洋房

請問盧乃本醫生醫務所地址在那裡?
開開心心過每一天 :-P

大宅

apple_girl 寫道:
lawlawsasa
請問如果搵胡醫生接生,幾時要同佢講?如係邊度生,開刀or順產?費用幾多呢?要幾多週決定呢?thx!

胡醫生會問我想去邊度生. 我就話搵佢接生. 所以去港安生. 我自己預了早產會去政府生. 唔係就會搵胡醫生接生. 至於開刀, 我37週決定38週幾開刀的. 因為驗到有B型練球菌同盤骨較細. 其實胡醫生叫我試自己生. 但我都選擇開刀.

大宅

YukoGlico,

盧乃本醫生診所地址:

1. 尖沙咀診所 2723 1199
nathan rd 72號 昌興大廈 401室

2. 荃灣綠楊新村平台商場 2 樓 6號
2498 7288

lawlawsasa,

我想問吓妳揾胡醫生開刀費用幾多?我都打算係港安生, 所以問定多d資料參考.

別墅

lawlawsasa
多謝你回應!我仲想知,胡醫生係咪一定會抽分泌去化驗架呢?同埋幾時會睇下盤骨夠唔夠位生??我差唔多快30週了,仲未同胡醫生講搵佢接生..係咪我唔同佢講搵佢接生,佢跟進得無咁好呢..?係咪好多野要主動同佢講架?我都唸住如果早生就去政府。同埋你覺得胡醫生睇診係咪好快?我每次都唔過十分鐘的!
同埋呢,我而家政府私家兩邊睇的,如果我搵私家生,好像要向政府拿我的資料比佢,最遲要幾多週決定? very thx!

別墅

徒兒
聽聞港安七月中加價啊!

首頁

尾頁

跳至