嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

六個月大bb, 一日最多可以食幾多餐糊仔呀 ?

如題.

因阿囡真係好唔鐘意飲奶奶, 淨係鐘意食糊仔, 六個月大bb可唔可以一日食三餐糊仔架 ? 會唔會消化唔到呢 ?

民房

Re: 六個月大bb, 一日最多可以食幾多餐糊仔呀 ?

我個b而家都是6個月多d, 一日吃一餐糊仔餐奶.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

一餐
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse 寫道:
一餐

吓, 我阿囡依家食緊兩餐, 仲想問吓係咪可以比三餐佢, 即係唔得啦 !

別墅

MySweetBB,
一日一至兩餐啦! 不過, 糊仔會熱氣, 要比佢飲多D水.
唔好食三餐呀! 太多啦!

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我去打六個月針時健康院姑娘叫我由一餐半固體食物加到兩餐俾bb,但佢叫我除糊仔外另一餐俾粥仔,無咁熱氣!

大宅

Peggy_Chan 寫道:
MySweetBB,
一日一至兩餐啦! 不過, 糊仔會熱氣, 要比佢飲多D水.
唔好食三餐呀! 太多啦!

Peggy_Chan,

唔該哂. 我阿囡飲奶好差呀, 一日飲得13, 14oz, 家陣唔知點搞呀?! 佢厭奶厭左成個幾月啦.

大宅

candietweety 寫道:
我去打六個月針時健康院姑娘叫我由一餐半固體食物加到兩餐俾bb,但佢叫我除糊仔外另一餐俾粥仔,無咁熱氣!

candietweety,

我唔敢比阿囡食粥仔, 因為佢真係貪新忘舊架, 試左新野. 唔要舊野.

首頁

尾頁

跳至