嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

果汁係咪可以日日飲?

Thanks

民房

Re: 果汁係咪可以日日飲?

我個仔而家6個幾月都唔肯飲果汁, 蘋果茸都唔肯食.

大宅

如果有咳就唔可以飲.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Agree

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

甘係咪即係每日都可以飲? 一日應該比幾多bb飲?

別墅

我阿b6個月大就日日半個橙榨汁飲, (加少少水), 一歲開始日日一個橙榨汁飲, 唔加水.
佢依家一日食3-4款生果架! (21個月)

男爵府

我唔會日日比果汁bb飲, 一星期一次(最多), 我驚佢第時唔肯飲水
Don't worry!Be happy!

大宅

但我睇"給寶寶最好的第1口食譜" 話bb1歲先好試橙汁喎! 我而家每日比半樽gerber apple juice囡囡飲, 因為佢唔係好飲水

大宅

my baby start drinking orange juice when she was 6 months. 2 oz orange juice + 2 oz water. Now she is 14 months and drink 3 oz orange juice + 2 oz water. She likes very much and also drink a lot of water.

welcome to visit Jess's website..........

http://www.babyhome.com.tw/bb/66330

大宅

但係健康院d姑娘話最好比果蓉, 避免比果汁比阿b飲. 所以我只係每日比不同種類既生果比阿b食.

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個女11個月大, 日日都有俾果汁佢飲
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

首頁

尾頁

跳至