嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問糊仔食到幾時??

BB 快11個月, 是否可以轉2餐粥仔, 還是仲要食糊仔???

民房

Re: 請問糊仔食到幾時??

請問你多大才開始食粥仔?

大宅

starting from 7 month

伯爵府

我諗冇咩所謂, 睇下你bb鍾唔鍾意食, 我bb食到依家13個月仲食緊一餐糊, 不過佢開始唔係咁鍾意食, 同埋佢開始食得飯, 咁我會等清埋d存貨後, 就幫佢轉食一餐粥, 一餐飯law :-P

大宅

我囝囝一開始已經唔鍾意食糊仔, 所以我煲粥仔比佢食, 我係佢7個月開始比兩餐粥仔佢食咯.

男爵府

我囡囡現在11個月大, 一餐爛飯, 一餐糊仔, 三餐奶 我見囡囡食糊仔食得幾好, 所以到現在都有比佢食 ~ 之前好多朋友d bb都無食o甘"耐",我話外國d bb都無粥仔和爛飯啦!只係食糊仔的, 同最緊要係囡囡肯食
Don't worry!Be happy!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我個仔食左個半月到。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

咁!!! 想問下大家, BB 食糊仔食到吟上下, D 糊仔會加其他食物(菜/黍米/番茄)不同味道嫁米糊(疏菜/橙咪/ 芝士) 比阿 B 呢??? ?-(

首頁

尾頁

跳至