跳至

首頁

尾頁

大宅

屯門醫院兒科病房

有冇人知屯門醫院兒科病房係唔係唔可以陪過夜咖?

珍珠宮

Re: 屯門醫院兒科病房

盈b媽 寫道:
有冇人知屯門醫院兒科病房係唔係唔可以陪過夜咖?

好似3/4歲以下可以一個大人陪

大宅

thx 布甸仔媽媽.

我盈盈明天下午要入院, 7/7做手術啦, 我好擔心唔可以陪佢過夜ar, 我怕佢喊無人理佢.

珍珠宮

盈b媽 寫道:
thx 布甸仔媽媽.

我盈盈明天下午要入院, 7/7做手術啦, 我好擔心唔可以陪佢過夜ar, 我怕佢喊無人理佢.

盈盈咩樹要做手術 btw 個時布甸6個月時都係屯門醫院做手街(全身麻醉), me個family dr 話全香港兒科手術屯門醫院no.1, so你ng洗擔心, again d 姑娘嬸嬸好nice, me有時偷雞同babi一齊陪布甸, 佢地都ng鬧, only 話ng tak ga, 一個人陪好na but ng 會趕lor

祝盈盈手術成功, 早日康復!!!!

大宅

盈盈個左腎天生有d問題, 所以要做兩次手術. 你布甸囝囝當時係做咩手術呀?

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

盈b媽,

祝手術成功早日康復!
你之前檢查向邊間e院做ka??
我威記就清楚d, 屯e我就唔係咁熟

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

盈b媽 寫道:
盈盈個左腎天生有d問題, 所以要做兩次手術. 你布甸囝囝當時係做咩手術呀?

盈b媽
咁今次係咪盈盈第1次做手術 ar
雖然我未去過屯醫, 但上次我個b入廣華都可以有1個大人陪過夜,
但你記住要帶多件外套, coz 我上次去到半夜就
祝盈盈手術順利

子爵府

你好,我以前係屯E的staff,你話6樓定7BD Ward?
我估6B Ward。

講真,之前SARS是不盡大人陪過夜的。
現在好似可以1人陪,但最好是女性。

你有問題打電話去E院問,
電話應該是24685111,希望我沒有記錯啦。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

hi, 盈b媽:

我好耐都先上一次網, 估唔到無意中睇到呢個壞消息, sorry to hear that!

盈盈做咩腎手術呀?(大定細手術) 點解咁細個做? 不過如果真係要做, 希望細個做復原能力快些,而且可以忘記傷痛, 我都同個e生講, 如果bb朗要做手術, 我情願快些做, 好過大些他會記住痛, 但e生只叫我keep住覆診, 每晚食藥, 我都好擔心呀!

bb朗上次再入院(ward A6)爸或媽都可以overnight架!

祝盈盈早日康復!

等你好消息!

wingszesze

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wingszesze
bb朗咩事要keep住覆診ar, 希望佢身體健康 na.

大宅

多謝大家支持盈盈, 盈盈手術成功, 今日下午出院la.

盈盈入C6 ward, 6歲以下可以陪過夜, 不過我夜晚10點8到走, 早上6點去到醫院. 其實我都想夜晚陪盈盈, 但係o向醫院無床訓, 加上我要返屋企烚奶樽, 所以我夜晚返左屋企訓.

wingszesze
盈盈左腎多左個條輸尿管入膀胱個位比正常低好多, 以致個到起左個水pok, 個一帶既肌肉已經function好差, 所以醫生要咁快幫佢界開左個水pok先, 放鬆返個邊, 醫生話應該buy到time 半年後先再做大手術.

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

盈b媽,

聽到你上來報平安真係個心都定d
hope盈盈快d康復 :wink:

半年好快過, 食多d野, keep好個身體!
你同盈盈都要加油!

大宅

盈b媽
希望盈盈bb早日康復。

琥珀宮

盈b媽
盈盈bb好快無事, 你都唔好太擔心, 自己小心身體

珍珠宮

盈b媽,

聽到盈盈手術成功個心都定d, bb 好快復原ga, add oil

大宅

多謝大家~ 我呢半年都要"儲"肥定盈盈先, 因為到時佢實瘦丫~ 佢而家9個月都係得 8.51 kg 咋~

大宅

keroppipooh , 盈b媽:

壞消息, bb朗星期日因燒到40度, 已經入左醫院A6, 估唔到覆完盈b媽個message不久, 晚上1時起開始燒, 早上7時到急症, 尿道炎第三次復發, 因手腳血管已無可再用, 不願意情況下在頸仔抽血, 頭仔種豆!!! 可憐bb頭仔駁住喉吊鹽水, 因我笨手笨腳換尿片, 整到頭仔標大灘血, 嚇得我差點昏迷,

想問下有無媽咪介紹泌尿科私家醫生, 我想BB儘快做手術! 唔再受種豆之苦, URGENT!!!

珍珠宮

wingszesze,

睇到朗bb ne個消息, 個心都好痛同好實, ng知講咩好!!! 我冇泌尿科私家醫生介紹, but有外科手術醫生lor~~

你試下沙田間仁安醫院, 有泌尿科ga ~ 打去問下都好ma.

大宅

wingszesze
bb朗佢而家點呀, 退左燒未? 希望佢快d好返.
屯醫d醫生有冇話佢幾時可以做手術?

琥珀宮

wingszesze,
聽到你個消息, 真係嚇左一大跳, 個心都好痛.
sorry ar ~~ 我無呢方面e生 ge 資料比到你,
其實我都唔知同你講咩好, 但你同 hubby 都要小心自己身體,
如果唔係就照顧唔到bb朗 ga na.

希望好快可以聽到你 ge good news na.

首頁

尾頁

跳至