想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有無準備做第二或三任媽咪,你地開工未呀?

你地會唔會用第一次bingo的經驗放響今次到。
唔知點解我剛響今個月開工,但係都係好緊張,好似乜到唔記得
你地又係點嫁?

公爵府

Re: 有無準備做第二或三任媽咪,你地開工未呀?

我仲未開工, 我想等囝囝 18個月左右才開工, 因為我想第二個bb 出世時, 囝囝已返n1, 咁樣好照顧d.

不過今次我會難d, 因為我仲餵緊人奶, m 都未到. 我唸到時, 我一定要check 下排egg 的情況.

我第一胎時, 我只係計一日子, 一次就bingo 啦.

大宅

我都開始做人幾個月, 但都未成功, 越知得多點生bb, d cycle越亂, 而家仍在努力中, 我生第一個咩都無計, 只用排卵tester, 一次就中左, 無諗過今次咁難

男爵府

好媽媽勳章

開咗工好耐都冇既 :-( :-(

子爵府

好似第二胎比第一胎難有,點解??
年紀大左?經驗太豐富??

男爵府

好媽媽勳章

我諗隔得耐

大宅

Hi rabbitpiggy,
I always heard that 2 year-old kid is "troublesome", need much of your energy (mental & physical). Would you afraid it's not easy to handle if you are pregnant?

rabbitpiggy 寫道:
我仲未開工, 我想等囝囝 18個月左右才開工, 因為我想第二個bb 出世時, 囝囝已返n1, 咁樣好照顧d.

不過今次我會難d, 因為我仲餵緊人奶, m 都未到. 我唸到時, 我一定要check 下排egg 的情況.

我第一胎時, 我只係計一日子, 一次就bingo 啦.
該用戶已被刪除

子爵府

J&D, 禁你有無量體溫或用排卵紙呀??
btw, 恭喜你!!

公爵府

我唸住囝囝一到 2 year old 就比佢返n1, 等我放工先接佢返屋企, 所以應該搞得店卦.

其實我都15,16, 如果依家有左, 到bb 出世時, 囝囝先剛返n1, 又怕佢仲未可以完全適應, 所以咪唸住等囝囝18個月先開工law.

[quote]
JV2003 寫道:
Hi rabbitpiggy,
I always heard that 2 year-old kid is "troublesome", need much of your energy (mental & physical). Would you afraid it's not easy to handle if you are pregnant?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

試過幾個月就放棄

男爵府

J&D, 恭喜 恭喜
我諗我會好似rabbitpiggy o甘, 等囡囡 18個月至2歲啦!現在囡囡已11個月大, 和現在都不設防
Don't worry!Be happy!

大宅

chingbb 寫道:
J&D, 恭喜 恭喜
我諗我會好似rabbitpiggy o甘, 等囡囡 18個月至2歲啦!現在囡囡已11個月大, 和現在都不設防

me 3 ,我諗住出年年中開工,生 pig pig ,不過都有d擔心湊唔掂 :mrgreen:

chingbb ~ 記得我嗎 我地係"明治奶粉" topic chat 過

大宅

winniecws
agreed!! 我都覺得第2胎難度好高, 我試左幾個月, 仲用埋排卵tester 都未中, 第1胎, 做得仲小, 但1次就中 經驗太豐富係累事ga, 唔知, 傻下傻下就easy bingo
winniecws 寫道:
好似第二胎比第一胎難有,點解??
年紀大左?經驗太豐富??

男爵府

chimchim, 記得 你bb點呀
Don't worry!Be happy!

伯爵府

鎰仔mama

唔好放棄啦, 我地好多姊妹支持你嫁 add oil [quote]
鎰仔mama 寫道:
試過幾個月就放棄

大宅

chingbb 寫道:
chimchim, 記得 你bb點呀

chingbb,

我bb依家曉爬&曉扶住床邊企,成日玩,無時停,又"畏食",你bb好嗎! 識行未 祝你早日bingo

大宅

鎰仔mama ~

never giveup

[quote]
IM 寫道:
鎰仔mama

唔好放棄啦, 我地好多姊妹支持你嫁 add oil [quote]
鎰仔mama 寫道:
試過幾個月就放棄

大宅

我個女都3歲幾, 由佢1歲開始無避到而家都仲未bingo, 好慘, mud都試過, 中醫, 西醫(食排卵藥), mud都無用, 有時真係好灰, 好唔開心, 身邊d朋友唔想要但又有左, 我咁想要又無, 唔知係咪己經有1個女, 有無形既壓力, 例如佢一病我就好仇好煩, 無病又驚佢有病, 有病又唔知病幾耐....你地都應該理解, 希望大家都快d bingo 啦.....

子爵府

yen88, 我好明白你既feeling, 唔知點解好似等2胎bingo比第1胎緊張,好多friend都生2個, 我都想呀................. :-(
仲好想係女添 !!

首頁
12345...8

尾頁

跳至