產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB10月出世,衣服方面要怎樣準備??

和尚袍、蛤蟆衣是否全部都要買長的??

邊度有BB羊毛衣有買?

**因第一胎, 請有經驗媽咪指教**

謝謝!!!

男爵府

Re: BB10月出世,衣服方面要怎樣準備??

你需要買普通長袖棉質和尚袍及長袖夾棉(即厚身......待冬d果時著)短身內衣.......各半打........面衫個人鐘意買蛤衣多過長身和尚袍........唔怕冷到下半身........抱時又方便.......唔使擔心肅起.

要買0-6個月.........係姑娘教架........因為bb大得快.

至於羊毛內衣可以待冬天到才買........如果你覺得bb唔覺曖.........可以幫佢著一件普通長袖內衣+夾棉內衣.......但一般10月天氣都仲未係好冬........一件普通長袖內衣+一件長袖蛤衣應該ok.

永安,吉之島等都有bb羊毛內衣買........永安每年既10尾/11頭就大減貨........到時搵屋企幫你去入貨都未遲........因為到有成6-7折........慳返唔少架.

希望幫到你喇.

別墅

今日經過旺角新世紀Be Be Dream問有冇羊毛衣,售貨員話因天氣末凍,所以冇拎貨,如果想要可代取,而加買仲有七折添.....我都打算入返兩件貨先.........我11月3日預生期...佢話到時天氣凍返就做正價無價减

大宅

Hello shirleylaw :

請問您知道該品牌的品質如何? (和一般百貨所買的比)
是否很貴?

唔好意思, 問咁多

別墅

maggie0930,

Thanks for raising this topic! I also have the same questions as you.

So, what have you prepared so far?? I will go to the coming BB Expo and see if there has anything interested me to buy.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

而家天氣未凍好難買到冬天衫架(厚身),10月個時應該唔會太凍,我會見議著和尚袍(長袖,長&厚身既).因為你唔知個b有幾大,我個時就係買咗甲乸衣,點知佢身長,6mths既衫,3mths時已經唔岩著.跟住加對socks,再用包被包住佢,咁佢隻腳仔就一定唔會凍.

禁止訪問

洋房

hi maggie0930,

i just bought the winter clothings in Be Be Dream (Times Square), they now offer 40%! pls go to buy it if you still haven't buy yet, you can save more $!!!!

大宅

我BB都係10月出世呀,我打算買0的薄薄0地0既衫俾佢咋,因為怕佢熱…

大宅

我阿 b 都係 10 月出世, 因為朋友都比左唔少衫仔我, 我都唔係買左好多 ........ 和尚袍就乎買, 打算去 bb 展先買 ....... 其實我都擔心 size 問題, 因為我同都公都屬於手長腳長形, 怕買得細, b 仔唔o岩著, 買得大, 又怕會入風 ~~

碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

禁止訪問

大宅

我媽咪就買0左少少衫仔褲仔俾阿B,佢話可以買長0的都唔怕,因為可以摺起來,唔摺都得,因為唔怕冷親0的手仔腳仔…

首頁

尾頁

跳至