想生BB

跳至

大宅

If有咗,可否carry on做瑜珈???

???

大宅

Re: If有咗,可否carry on做瑜珈???

千期唔好參加普通瑜伽班,因爲瑜伽有好多動作唔適合孕婦做o架。

如果真係要keep住做,一定要參加專設計比任孕婦既瑜伽班囉。注意頭三個月同分娩前都唔好做。

複式洋房

我都玩緊for 伸展既yoga, 唸住keep 個body healthy 些,但如果真係pregnant, 我都唔會玩normal 個種, 因為有些動作都扯住架嘛, 好似唔係幾好, 等個胎stable 之後, 先玩
孕婦yoga/slow walking 囉 :wink:

大宅

我而家四個几月,都有做 (係專for孕婦)

加油呀!!!

複式洋房

想問下, 如果等bingo, 做吾做得"高溫瑜伽"??
因為我未玩過瑜伽, 但怕高溫會影響著床或其他,
你地有無意見呀 ?????
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_9_8.gif[/img]

大宅

我問過yoga老師, 佢叫我頭3個月唔好做yoga住, 之後可以做孕婦yoga, 因為有d動作唔適合孕婦做

"高溫瑜伽" 更加唔好啦!!

跳至