自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

其實個故仔由主角11歲講到18歲,最後果本班小朋友已經係大人,唔通仲會好似第一二集咁兒戲?而且生死決鬥,本書越睇越唔知佢會點埋尾,好似有d唔似點好咁,但我知一定係大團圓,而家個結局都叫做OK啦。雖然第7集本書好長,但電影要分兩集有d掠水feel。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見好多哈利迷寧願分兩集,因為希望電影會交代得好d,完整d,唔好miss咁多情節~

複式洋房

甘又係呀,睇之前果幾集都cut左好多,無睇書果D真係唔知佢講乜

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

書一出就睇咗, 勁緊張刺激

一定會去睇, 仲要買碟珍藏.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我一定會去睇, 但咁 dark, 好似唔適合小朋友, 除非小朋友咁叻睇晒成本書 (英文) 而又話想睇套戲啦。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

記得我帶仔女去睇第一集時佢地仲係小學生,而家已經讀中學喇,有跟足由第一集開始睇既而家都唔係得幾歲既人仔,而且戲裡戲外既主角都長大左,套戲已經唔係for小朋友~

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 joey_23 於 10-11-22 13:15 發表
好期待去睇就真,由我天生麗質,
等到就黎做第三任媽咪喇~

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

從來都無覺得係比小朋友睇,我一定會追,而且今集係last,好期待

大宅

畀面勳章

見到有得dl
仲要有埋中文字幕, 果然快手!

日本の平安を祈ります

伯爵府

深圳上咗la, 大伯兩公婆上星期六都睇咗.

原帖由 小草 於 10-11-22 10:04 發表
美國11月19日上畫,香港12月16日先上喎,邊度有得睇呀﹖我都等緊~

別墅

醒目開學勳章 畀面勳章

我個仔現在小二都經常問我幾時有新既harry polter 睇

珍珠宮

原帖由 odykl 於 10-11-23 14:17 發表
我個仔現在小二都經常問我幾時有新既harry polter 睇
我女都係!

首頁

尾頁

跳至