論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

slow working at home

my maid always clean car too long around 1 hr

別墅

Re: slow working at home

MY BUN BUN ALSO CLEAN KITCHEN 1.5 HOURS,
AFTER WARMING CLEAN 1 HOURS

複式洋房

My bun bun also very slow motion.....
cleaning car around 1.5 - 2 hours ?-(
washing dishes for 2 adult & 1 child - around 1.5 hours

男爵府

yukwing﹕如要車內外都洗乾淨,要成個鍾的,你諗下,沖水、用肥皂洗、過水、抺乾、洗車ling車輪、再抺車廂。

pollypang﹕如洗碗+清潔廚房,都要大約1-1.5hours做

sammine﹕你個最唔掂,又無咁慢呀???

複式洋房

佢真系好慢,只幾隻碗+清潔爐頭至少都要1.5 hours
如果問佢做乜咁慢 ,佢之後可以好快,不過D碗隻隻“肥淋淋”,叫佢再洗一次,佢又洗成個鐘,都唔知佢洗咩野!只見佢慢慢不停洗洗!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我嗰個抺車又係要起碼45分鈡至1個鈡, 不過有幾次我落到car park見佢同其他工人喺度打牙"教", 你話佢做嘢慢, 佢咪做快啲囉, 不過求求其其啫, 所以我而家都廢事理佢, 總之搞掂啲嘢就算數.

男爵府

其實工人去洗車大部份都係一邊洗一邊跟同鄉傾下計。我之前那個洗車要1小時,原來係傾計時間多。現在這一個要25mins,因為focus洗車唔傾計。新的跟我說當她去洗車時有幾個印印過來和她傾計,成日都左住她做野,她原本係10:00am洗,她說她想係6:50am洗,因為無人左住她做野。:)

不過她洗碗就真的慢到不得了,一餐碗要成1.5小時做清潔,不過算啦,個女都快3歲了,所以都無問題。 ^_^""

複式洋房

好似係賓賓先會.  我上個賓賓. 叫佢7:45起身, 次次都要我叫, 等佢自己起都要8:00, 星期六9:00. 煮飯2小時,如果一日2餐已經4小時, 洗碗1.5小時, 洗車1.5小時, 受唔住唔要佢

別墅

如果慢成o甘,我會同佢講明要幾時完成,當然要合理啦,如果唔聽或做得唔好就炒得啦。

首頁

尾頁

跳至