產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近好想食的食物

有左8weeks, 忍口咁耐, 最近好想食朱古力, 杯麪, 乳酪(微涷), 同埋鐵板牛柳(黑椒汁), 得唔得呀?

你哋有食嗎? 朱古力對胎兒有害嗎?

請各位媽媽/準媽媽指教, 謝謝!

別墅

Re: 最近好想食的食物

我有左9個weeks
都有食朱古力,麥當勞(不過都係一星期一至兩次到)
講真呀!好難忍口架!
已經無得食雪糕同飲凍野啦 :-(

大宅

Add-add
我睇'孕媽媽'話朱古力會令BB出世後敏感,但我聽人話朱古力會令BB出世後開心D,我諗食小小,唔好過份都○K嘅!

伯爵府

我有左16weeks朱古力, 薯片, 雪糕, 麥當勞樣樣都食齊

複式洋房

我都係,我有9week~
天氣很熱,搞我每次忍唔得食雪糕跟冰東西~
但好想食..... :-( :-(
但我想吃杯麵,
我擔心會唔會影響BB呢?!
:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

別墅

我好想食薯片,哈迪斯磨菇飯,牛仔芝堡同燒雞翼,好想飲可樂,好想食馬仔同埋樂天熊仔餅:mrgreen:

大宅

Add-add 寫道:
有左8weeks, 忍口咁耐, 最近好想食朱古力, 杯麪, 乳酪(微涷), 同埋鐵板牛柳(黑椒汁), 得唔得呀?

你哋有食嗎? 朱古力對胎兒有害嗎?

請各位媽媽/準媽媽指教, 謝謝!
我有左果陣都無戒過口,你講果
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

複式洋房

多謝各位意見!

我都覺得最緊要戒煙,酒,茶,咖啡, 魚生等有害物, 3 months內戒生及涼嘢, 其他無益零食間中食應該無問題啦!

我驚禁食太嚴格會搞到抑鬱或暴食症, 到時就大件事喇!

要陀得開心ma

別墅

朱古力我成日吃架 同埋好多野都唔係戒得好清乍,間唔中都會吃

洋房

好奇怪, 自從有了bb後, d口味似o西我老公, 唔知係唔係bb鍾意食

複式洋房

最想食壽司但唔食得好慘, 我都想知食牛柳係唔係要食全熟呢?芝士要食邊種會好d呢?

男爵府

係啦...好耐好耐好耐無去元氣了....

我食牛/羊就睇質素喎,全熟又好惡頂嫁...我通常去一些好少少的餐廳,叫七/八成呢

芝士邊款冇問題,不過一定唔係blue cheese,因為mold菌對bb有害啊

sososo 寫道:
最想食壽司但唔食得好慘, 我都想知食牛柳係唔係要食全熟呢?芝士要食邊種會好d呢?

伯爵府

前幾wk勁鐘意m記薯條, 現在鐘意食chips, 蝦條, 米果小食(卜卜脆果d). 心思思, 想食出前一丁.

大宅

我咩都有食, 不過吾好食咁多lor. 食少少過下癮, 如果吾係點捱10個月喎.

複式洋房

sososo:

我都好想食壽司, 唔知買番嚟蒸熟食得唔得呢?

我諗Mc記, 即食麪等最差係盬份及味精高, 食得多會易水腫, 間中食應該OK啩! 當然要睇個人體質啦!

首頁

尾頁

跳至