跳至

首頁

尾頁

子爵府

5月媽媽, 你地修身未呀?

如題

洋房

Re: 5月媽媽, 你地修身未呀?

好嘢!講修身!
我臨入產房前磅 - 比pregnant 前重咗30磅, BB 出世7磅
今日(BB day 47) - 我比pregnant 前重咗6磅,哩6磅好難修, 個肚腩仔搞到我着唔返D低腰jeans.
anyway, 我誓要修返以前身型!

勞力!

monkeymei :-P

子爵府

monkeymei 寫道:
好嘢!講修身!
我臨入產房前磅 - 比pregnant 前重咗30磅, BB 出世7磅
今日(BB day 47) - 我比pregnant 前重咗6磅,哩6磅好難修, 個肚腩仔搞到我着唔返D低腰jeans.
anyway, 我誓要修返以前身型!

勞力!

monkeymei :-P

你都好吖...淨6磅
我懷孕期重咗40幾磅....
生完只係輕咗20幾磅,我仲有漫長的減肥路行,
遲D返エ都唔知点算 :-( :-(
其實我個上身仲未收,下身仲可以

子爵府

我岩岩生完就有10磅肉多左
依家已經修到同有BB之前磅數一樣
但係個肚皮鬆到不得了
仲有肚紋添
都唔知點算好

:-( :-(
你地有冇咩方法可以收緊個肚皮同肚腩

子爵府

唉,.......我仲有成10磅, 都唔知點減好 :-(

大宅

唉....你地睇我個ticker就知"災情嚴重"...出院到宜家都只係輕左2磅...,13磅肥肉集中晒肚腩,pat pat同大脾...本身仲係算瘦人(可想而之果比例幾肥....)仲係著緊大肚褲同under.... :-( :-( :-(

別墅

技安 寫道:
但係個肚皮鬆到不得了
仲有肚紋添
都唔知點算好

嘩, 你點修身架, 咁快o既! 好羨慕...
我5月中開刀, 而家仲未敢開始做運動... 唉, 無眼睇... 要去返有bb之前o既身型真係漫漫長路呀... :-(

子爵府

咁順產係咪可以開始做運動e.g跑步可以嗎?

大宅

angelhair
你5月幾號開刀架!我係13號開刀,我距離返工仲有3個星期左右,我都開始做運動lu!

子爵府

angelhair 寫道:
[quote]
技安 寫道:
但係個肚皮鬆到不得了
仲有肚紋添
都唔知點算好

嘩, 你點修身架, 咁快o既! 好羨慕...
我5月中開刀, 而家仲未敢開始做運動... 唉, 無眼睇... 要去返有bb之前o既身型真係漫漫長路呀... :-( [/quote]

我冇刻意去減肥, 其實係坐月時病左, 咳到cc下, 又冇咩進補, 個女又日夜倒轉, 攪到我晚晚通宵, 所以先會瘦得咁快, 我依家開始做運動, 希望個肚快d實番啦

大宅

iloveilove,

我11號開刀....可以做咩運動??

別墅

hellora 寫道:
iloveilove,

我11號開刀....可以做咩運動??

iloveilove,

我14號開刀....我都想知可以做咩運動呀?? 睇書話開刀好似要成3個月個傷口先算完全康復...咁係咪唔可以做類似sit up 呢類運動呢?

別墅

技安 寫道:

我冇刻意去減肥, 其實係坐月時病左, 咳到cc下, 又冇咩進補, 個女又日夜倒轉, 攪到我晚晚通宵, 所以先會瘦得咁快, 我依家開始做運動, 希望個肚快d實番啦

咁你要保重呀! 睇其他bk mom 講如果坐月坐得唔好之後身體會變差架, 如果坐得好呢原本差o既身體又會變得strong woh, 所以我坐月時都唔敢太放肆...

子爵府

就算我順產呀!!我都未開始做....
17號就反エlu, 真係無眼睇 :-( :-(

大宅

我都係做d sit up之類嘅運動!

公爵府

好媽媽勳章

我依家開始做運動~
跑下步.....

不過未減.....
只係冇咗bb出世後的二十榜...........

我個肚又係好鬆...
有紋..........

複式洋房

5號開刀,今日開始游水,250M已好累...
重差10幾磅,就快要返工,要買過D大2碼的褲.

子爵府

angelhair 寫道:
[quote]
技安 寫道:

咁你要保重呀! 睇其他bk mom 講如果坐月坐得唔好之後身體會變差架, 如果坐得好呢原本差o既身體又會變得strong woh, 所以我坐月時都唔敢太放肆... [/quote]

我近排先開始食補品, 可能好快會肥番
運動方面, 我係跟健康院d小冊子做架! 希望成功收緊個肚啦 你都要加油努力呀 :lol:

男爵府

我都係仲有10lbs係身呀,我下星期一要返工啦,尋晚打算買兩三條裙返工著啦,點知~~~~

我 : 唔該,我想試LEE 條裙
SALE : 小姐你幾多腰呀?
我 : 30腰
SALE :咁我比條大碼你試啦

最後~~~我都係冇買到,大碼喎,我咁大個女都未試過著大碼裙架,橫掂今年興傘裙同民族裙,大大條,一定遮到既,買多兩條LEE D 裙著好過

子爵府

hi christy,

我都係11號返工, 都要去買d衫著下. ,不過我覺得生完成日都肚餓, 以前我一個出前一丁食唔晒, 依家食完成個都唔係好飽. :cry:

首頁

尾頁

跳至