產前產後

跳至

伯爵府

我就黎做媽咪, 有野想請教各位媽咪.

各位媽咪

我有好多野都唔記得左, 想請教妳地 :
1. 網褲大約要買幾多.
2. 產婦衛生巾要買幾多, 邊隻好用. [用繩 / 用貼] 既好 ??
3. 邊隻濕紙巾好用

tks !

子爵府

Re: 我就黎做媽咪, 有野想請教各位媽咪.

1. 網褲大約要買幾多.----我自己就買咗6條,用晤曬就係屋企用...
2. 產婦衛生巾要買幾多, 邊隻好用.-----我買咗2包,繩嘅,但係我自己覺得貼好用D,方便...

3. 邊隻濕紙巾好用----johnson's清爽(藍色包裝)

以上係我自已個人...希望幫到你

:lol:
該用戶已被刪除

伯爵府

Billie&Winnie + manchan716

唔該曬 !!! 清楚啦 !

但....網褲 6 條夠嫁啦 ???? ?-( ?-( ?-(

男爵府

mansonwai 寫道:
各位媽咪

我有好多野都唔記得左, 想請教妳地 :
1. 網褲大約要買幾多.
2. 產婦衛生巾要買幾多, 邊隻好用. [用繩 / 用貼] 既好 ??
3. 邊隻濕紙巾好用

tks !

1. 網褲大約都係 6 條到(冇真正count 過同埋唔係好記得)
2. 產婦衛生巾我就貫左 3 包,兩包係束繩(唔記我咩牌子,但記得係綠色包裝) 1 包係貼的(好似係叫護理寶) , 但我覺得貼會好用 d .
3. johnson & johnson 濕紙巾(紅色包裝果隻)

伯爵府

TKS. rogavi818.

仲有我好似係本雜誌到見到有隻新款既吸鼻涕器.

傳統個隻.[好似一般 "ji" 樽咁,頂係透明直身吸管]

新個隻, 係 2 條吸管. 1 條係比媽媽用口吸.
我都搵緊呢隻, 有無人知道係邊到可以買到 & 幾多錢 ???

?-( ?-(

TKS.

男爵府

好媽媽勳章

我見到護協有得賣呀~~~

我都搵緊呢隻, 有無人知道係邊到可以買到 & 幾多錢 ???

?-( ?-(

TKS.

男爵府

?-( ?-(

TKS.

mansonwai,

我自己都有一個(係朋友送的),係黃鴨仔牌子,我覺得麻麻地好用,可能我比較少用喇.果陣我一同我阿 b 用(6 個月到),我阿 b 見到就即刻左擰右擰好唔合作. 所以用左十次都唔夠.而家都冇用過 lu 而家我就用棉花棒(萬寧有隻尖頭棉花棒) 黎幫我阿 b 挖鼻(我阿 b 而家 1.5 yrs) . 仲有我見過千色百貨公司(元朗),吉之島(屯門)有得賣.仲有荷花都會有得賣.價錢我諗廿幾三十蚊到啦(我諗差唔多咁o既價錢).

琥珀宮

mansonwai:

1. 網褲大約要買幾多?
我買大條紙底褲乾淨D用完就掉

2. 產婦衛生巾要買幾多, 邊隻好用. [用繩 / 用貼] 既好?
用繩 - 1 / 用貼 - 2

3. 邊隻濕紙巾好用
莊臣"粉紅色"裝

跳至