產前產後

跳至

大宅

我個肚好緊,而且bb今日郁少左!!

有冇人比d意見我??今日bb郁少左,個肚成日都好緊,好似硬左咁,應唔應該入院check下呢??我老公又唔係度返通宵,我如果去醫院都唔比佢知,都真係生先啦!!我仲有11日就生啦!!

大宅

Re: 我個肚好緊,而且bb今日郁少左!!

健康院d姑娘話個肚緊即係子宮收縮,不如妳留心d睇吓收縮嘅時間係唔係有規律,可能BB準備出世喎...再有唔妥,不如去醫院啦! Good luck!!!

子爵府

砵砵豬,
其實你見有咩晤對路,你就應該入院check吓,
况且你就快生呢???BB郁少咗都有好多原因,咁BB
係12個鐘內有無郁10次吖??
我建議你去check吓好D,自己都安心D呢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果你真係生得既話記得話俾我知呀~ 小心啲呀, 如果真係有跡象既話就入院啦~

大宅

我而家連食都食唔落,只係食左個橙,但佢又冇痛and見紅喎!!我而家仲心大心細入唔入醫院好??定睇多陣先呢??

子爵府

砵砵豬,
雖然我同你唔識,
但係我好"定"你心急,
可能我都大過肚,
你就算食唔落都要食,
如果随時生得既話,都有氣有力,
man.

大宅

唔知係咪佢聽到我想入院呢?剛踢左我一野,我諗冇事卦,其實我唔係驚生得,我驚佢唔郁,比條臍帶cool住..................btw,多謝你地關心呀!!一個 人係屋企就係好鬼c緊張

子爵府

你應該有照超聲波,如果cool住醫生會講....
我個時大肚都係一個 人係屋企,感覺好無助.....

大宅

我個肚硬左成日,究竟有冇人知點解,硬到瞓唔到,老公又唔係度,好辛苦,我真係好累,好眼瞓,可以點樣呀??

大宅

你係咪睇開私家架?不如直情打電話俾醫務所問吓啲姑娘啦,叫佢問吓醫生law

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

郁少左都唔緊要,最緊要係有郁。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

跳至