論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個印印去左JCG借錢。

請問各位:
有沒有計可以抄佢又唔使補錢?

唉,好煩。 :evil: :evil: :evil:

男爵府

2019勳章

Re: 我個印印去左JCG借錢。

以我經驗,快d抄佢,佢會好快爆煲。
除非佢犯大錯而你有証據先可以唔補錢,(如虐兒、盜竊或其他刑事罪行。)

複式洋房

Hello,

你個印印還1900,我個印印每個月要還2800,仲不知所謂喇!總之佢地唔會講真話

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

即炒好 d 喎,借得一間一定會借埋第二間。

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

agree

別墅

你地點知佢借左錢ga?

複式洋房

冇錯!佢就係比我知道佢借埋第二間,my god!

大宅

我嗰個印印偷咗我和先生的月結單等, 跟安信借咗16000, 每月還2400左右, 她到處向朋友借錢, 以為我唔知. 可惜最近Immigration Dept比較忙, 請一個菲傭頭尾到要2個幾月, 唉!

佢剛剛還要求我今個月多給她一天假期, 因為她生日!!

複式洋房

各位幫手諗諗計,點樣可以引到印印自己承認借錢單野?我唔想比佢知道我地"巢"佢d野!

複式洋房

各位幫手諗諗計,點樣可以引到印印自己承認借錢單野?我唔想比佢知道我地"巢"佢d野!

話有財務打電話o黎屋企得唔得?一於大佢!
Honeybaby Yan Yan

複式洋房

我個印印都去pk安信借了19000,一樣偷

大宅

唔可以因為佢係出面借咗錢而炒佢而唔使賠錢, 因為呢D係私人嘢喎!

我有個朋友嘅工人借咗好多錢,新工人未嚟,未炒得個舊工人住。佢係呢段時間不停搜集工人偷佢嘢嘅證據。佢仲若無其事,連忙幫工人開A/C出糧,以防佢話出唔足糧。另外又氹佢簽晒沒有在其他地方工作、放足假期等等保障自己的字眼。D工人好鐘意講大話,有起事上嚟乜都唔認,所以要平日做定准備。防人之心不可無,尤其對工人!

我知道有人氹工人簽字係白紙度,以防炒佢嘅時候俾人告……不過係犯法架!

hikaruichijo 寫道:

民房

我個朋友個菲傭仲離譜, 之前已經試過偷我朋友錢,我朋友諗住比機會佢
今年開始開始成日有收數公司打電話上門追數, 到最近仲追數追到三更半夜都打電話黎
初頭個工人話比我朋友知借左UA三萬數, 後來我朋友迫佢拎晒d借單出黎, 發現佢借左財務公司總共六萬蚊,簡直係痴線既
我個朋友終於係幾日後炒左佢
所以都係勸各位,如果個工人有偷錢紀錄或借財務公司,早早炒左佢,免得煩到自己

別墅

有冇通知財仔,話佢知個工人已炒,幾時就走,最好叫人黎同佢講數,睇佢點死。

民房

請問工人係咪一定要出示佢自己既passport同contract先會有財務公司借錢比佢呢?

首頁

尾頁

跳至