嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

我個女petpet紅左,點算呀

我個女petpet紅左,我已經同佢搽凡士林架啦,但係都好似冇用,我應該搽d咩呀,佢好似好痛咁呀~~ :-(

複式洋房

Re: 我個女petpet紅左,點算呀

You are better to see doctor if using 凡士林 is unuseful. The main point is that you feel baby is pain. This is my suggestion.

fromm 3R

男爵府

係咪因為健力士呀??因為我見你開過一個topic講你要訂....
如果係就要睇醫生啦......

男爵府

係咪比大便整到紅晒呀?我個女試過呀,幫佢抹完喊得好大聲,可能好痛啦:-( 塗DESITIN尿疹靈,次次換片都要塗,好快好返~好返後唔駛再塗,塗凡事林就OK~

公爵府

畀面勳章

欣澄媽媽 寫道:
係咪因為健力士呀??因為我見你開過一個topic講你要訂....
如果係就要睇醫生啦......

欣澄媽媽 :
唔關片片事呀,係佢出尿布疹呀,而家搽左藥膏好左d啦,呢巫日日頭都冇同佢著片,等個petpet透下氣呀~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有冇搽藥膏?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

你試下用
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

別墅

出尿布疹都唔關塊片片事?? 我個仔一出世幾日就有尿布疹,後來人地教我每次換片都用綿綿加清水同佢抺,一直都無事,直到同佢轉睇二隻牌子既片片就出事,醫生話個B如果易出尿布疹就唔好同佢亂轉其他牌子既片片,我用返原本個隻牌子之後就真係一直都無再出啦 咁你話係咪同塊片片無關??

公爵府

畀面勳章

Angelo_MaMa 寫道:
出尿布疹都唔關塊片片事?? 我個仔一出世幾日就有尿布疹,後來人地教我每次換片都用綿綿加清水同佢抺,一直都無事,直到同佢轉睇二隻牌子既片片就出事,醫生話個B如果易出尿布疹就唔好同佢亂轉其他牌子既片片,我用返原本個隻牌子之後就真係一直都無再出啦 咁你話係咪同塊片片無關??

我嘅意思係一路都有緊健力氏,冇同佢轉過片片,所以唔關片片事~~

搽左藥膏而家好好多啦~~ :mrgreen:
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至