跳至

首頁
1

尾頁
   0

男爵府

積分: 7200

發表於 05-7-4 23:52 |顯示全部帖子

~有無試過比人激到吹帳~

今日我又同ERIC & 老公 落去樓下個BB池玩,
點知有一對父母同埋二個女,大約5-6歲.
嘩.......個女百厭到不得了係喥不停撥水.
仲撥到我ERIC喎.第一次我唔出聲,我已經比左次機會佢,
睇下佢亞媽教唔教佢.點知佢亞媽不單止無出聲管教,
仲好似若無其事咁.當佢再撥點知D水撥到ERIC成頭濕哂.
仲搞到ERIC驚到喊.我就同佢講點樣教女架.
佢亞媽終於出聲.仲話反我話[細佬女係咁架啦,]
我就講:[你係佢亞媽點解唔教呢?唔係要我幫你教女呀.]
佢一句SORRY都無講,我就覺得佢好無禮貌囉.
大既衰格 細既想學好都好難啦.
因為ERIC喊得好緊要所以馬上返屋企.
怕佢病親先致無同佢嘈.但係條氣頂住唔順.
想睇下如果比你地會點解決呢?
又或者分享下你地有無遇到咁激氣既事......

侯爵府

積分: 23818

好媽媽勳章

發表於 05-7-5 10:33 |顯示全部帖子

Re: ~有無試過比人激到吹帳~

我覺得去泳池o玩,無論你潑倒人或者人o地潑倒你
都在所難免o架啦,四圍都係水點避忌o者,而且你劈
頭第一句就問人點教女我覺得就有d聊交在先o益o羅!
唔好怪我直言,我真係覺得係你唔o岩多d

男爵府

積分: 7200

發表於 05-7-5 21:34 |顯示全部帖子

Re: ~有無試過比人激到吹帳~

子峰MAMA:
我緊係唔會怪你啦.
但係果個係BB池黎喎.有BB係喥係咪應該要小心D先.
咁如果你比人撥左幾次水落你BB喥,而佢媽媽又唔出聲
你會點處理呢?因為我想聽下意見.因為我仲會落去游水的.

侯爵府

積分: 23818

好媽媽勳章

發表於 05-7-6 14:42 |顯示全部帖子

Re: ~有無試過比人激到吹帳~

如果比著係我呀?
我會笑笑口咁同佢亞媽講: hey,你可唔可以叫
你個女小心d呀?佢潑水潑到嚇親我個仔喇!
(始終成日落去果度游水好可能成日撞倒都未
定,無謂同人交惡以免日後尷尬o丫) 如果佢唔
so我,我咪唯有認住佢副衰樣自己行開d o羅!
總之第時你唔好有位比我入倒, 再唔係我又可能
會扮晒唔覺意咁潑番佢個女轉頭,還以顏色都好呀!

男爵府

積分: 7200

發表於 05-7-6 15:51 |顯示全部帖子

Re: ~有無試過比人激到吹帳~

子峰mama:
你都講得好岩. 有可能成日都撞見.
不過話佢都岩架.因為佢真係好無品痳.
唯有自己小心d睇住個囝囝囉.

首頁
1

尾頁

跳至