自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

~有無試過比人激到吹帳~

今日我又同ERIC & 老公 落去樓下個BB池玩,
點知有一對父母同埋二個女,大約5-6歲.
嘩.......個女百厭到不得了係喥不停撥水.
仲撥到我ERIC喎.第一次我唔出聲,我已經比左次機會佢,
睇下佢亞媽教唔教佢.點知佢亞媽不單止無出聲管教,
仲好似若無其事咁.當佢再撥點知D水撥到ERIC成頭濕哂.
仲搞到ERIC驚到喊.我就同佢講點樣教女架.
佢亞媽終於出聲.仲話反我話[細佬女係咁架啦,]
我就講:[你係佢亞媽點解唔教呢?唔係要我幫你教女呀.]
佢一句SORRY都無講,我就覺得佢好無禮貌囉.
大既衰格 細既想學好都好難啦.
因為ERIC喊得好緊要所以馬上返屋企.
怕佢病親先致無同佢嘈.但係條氣頂住唔順.
想睇下如果比你地會點解決呢?
又或者分享下你地有無遇到咁激氣既事......

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: ~有無試過比人激到吹帳~

hi
假如係我遇到呢d情況
我會遠離佢地,搵個角落同bb玩
小朋友一玩上黎就會失控
不過唔代表可以亂黎既:-P

伯爵府

2019勳章

:tongue: :tongue: :tongue:

大宅

遠離佢地,費事幫人教仔女,D人都不可理諭, 慳番啖氣 :tongue:

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

CRYSTALMAMA 寫道:
遠離佢地,費事幫人教仔女,D人都不可理諭, 慳番啖氣 :tongue:

me too

大宅

使鬼同佢亞媽講, 係我就撥番個衰女包, 係呀, 游水係會濕身架嘛

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

以牙還牙,睇下佢點講,當佢鬧妳時,妳就話乜妳知到人地感受咩
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

大宅

2019勳章

唔好意思呀,我見到你個仔帶個水泡玩水個樣好得意,唔知佢幾大個呢,因為我都想買個比我個女玩,唔知最細可以幾多個月玩得呢?

男爵府

bb仔媽咪,cjessjess:
haha......我真係有諗過用呢條橋喎.鬼咩我個寶貝係喥,
費事教壞個仔啦.個bb池又細到不得了.想行開d都唔得喎.
因為最淺水諗住無人去個喥玩又細.點知都中招.無計當eric
唔好彩囉.遇著d無教育既人. 為有自己安慰自己開心d囉.

媽打:
ericbb黎近9個月啦...其實六個月都可以比佢玩啦.
不過有d老人家唔鐘意.但我地無有怕.佢玩得開心,但小心
d細佬撥中bb,好討厭話佢又唔係...激死..佢亞媽又唔教喎.
小心,小心,小心....

大宅

2019勳章

噢,咁我阿女今年應該無得行下水禮啦,佢得果三個月大乍,到半歲時都成十月尾,怕凍親佢呀,或者下年先啦!
thanks

首頁

尾頁

跳至