母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

邊到有平的哺乳睡衣賣?

thanks.

大宅

Re: 邊到有平的哺乳睡衣賣?

我買左只用過一次,因唔太方便。我移家只係用普通的對胸睡衣。好多時就都係穿t-shirt,因為唔怕button整到BB。

複式洋房

I was given 哺乳睡衣 but find it quite inconvenience as you need to find the holes and undo the buttons in the dark. Now I also just wear t-shirt and feed my baby. I know some BK mothers will cut 2 holes on their old T-shirts. It serves similar purpose

大宅

我都係著普通t-shirt咋

男爵府

2011至尊種植勳章

gigiso 寫道:
我都係著普通t-shirt咋

me too.

珍珠宮

多謝咁多位!
我都係著普通t-shirt算, 但入e院要自己帶衫, 諗緊帶乜唔會凍親又可餵奶

男爵府

peaceaa1122,
你會去邊間生? 我係浸會生, 醫院提供比餵人奶同唔餵人奶既衫係唔同既.

珍珠宮

niklaus903,
我在港島區, 依家諗緊去港安定養和, 不過多數去港安。我睇單張上都冇這方面既衫提供。

大宅

只需買對胸扣鈕的,很方便。著t-shirt 有時會令腰好凍(若開冷的話),又要用衣夾夾住件衫,不然就會局住bb
千祈不要買在胸口拉拉鍊的那一種,我用時覺得會整親bb塊面。

男爵府

peaceaa1122
你可以打去醫院問下先, 我當時完全冇唸過呢個問題, 不過好彩醫院配合到. 餵奶房應該唔會太凍, 唔洗咁担心. 而家屋企餵就著開胸扣鈕既睡衣, 冬天就入面加件剪開2個洞既t shirt

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊