夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

你地點睇..........???

如果兩公婆都唔駛應酬對方o既家人
你話好唔好??
總之各自帶個仔�女出席家庭聚會
但唔駛預埋對方
你話正唔正???

而家我地一半已經奉行呢種模式
真係好正
一年先見對方家人幾次
不知幾enjoy
仲好似多左野傾tim
又無應酬o既感覺
講真句,對方屋企人都可能
唔想成日見到你啦
你唔在場,d屋企人傾得仲爽
(大家咁話)

複式洋房

Re: 你地點睇..........???

umum~ 都幾認同~
不過都要睇下見咩屋企人啦~
雲師奶 該用戶已被刪除

男爵府

2019新春慶豚圓

好彩我地兩邊屋企人
都唔會講人閒話o既
而我地兩個又好怕煩
所以米變成咁
稔落都覺得幾奇架
唔知有無人好似我地咁古怪o既呢...

男爵府

2019新春慶豚圓

雲的孩子都在跳舞 寫道:

所以呢個做法既好與唔好就睇大家既關係啦!

好認同
正正因為大家關係太”平平無奇”
所以o米變成咁law

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

我地兩公婆

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

2019勳章

哈,我同你地啱啱相反,因為老公係細仔,有阿哥家姐又各自結晒婚,佢地又興逢過時過節阿邊個邊個生日就一定出黎食飯飲茶,初初結婚果陣真係好唔慣,因為我屋企人少親戚少,所以好唔慣呢種聚會,仲埋怨老公話好煩叫佢唔好成日預我參與.但好奇怪,自從有左個女之後就唔同晒,每次見佢地大家都會講下兒女經,呻下湊仔苦與樂,而且仲開始有種真係自己人既感覺,又想下得一粒女,等佢見多d親人希望佢會有大家庭果種親厚感唔好咁孤僻,都幾開心.

子爵府

LeBlue 寫道:
如果兩公婆都唔駛應酬對方o既家人
你話好唔好??
總之各自帶個仔�女出席家庭聚會
但唔駛預埋對方
你話正唔正???

而家我地一半已經奉行呢種模式
真係好正
一年先見對方家人幾次
不知幾enjoy
仲好似多左野傾tim
又無應酬o既感覺
講真句,對方屋企人都可能
唔想成日見到你啦
你唔在場,d屋企人傾得仲爽
(大家咁話)

人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

別墅

講真Y, 如果可以好好相處, 當然唔想攪到咁啦, 最好係成家人開開心心一齊食飯, 一齊玩, 但相反如果大家關係唔好的話, 就唔見好過見喇!

但個人就認為夫妻各自帶仔女出席自己的家庭活動 好似好唔正常咁, 對小朋友亦都唔係好的正面教育!
因為愛...所以等待...

複式洋房

455 寫道:
講真Y, 如果可以好好相處, 當然唔想攪到咁啦, 最好係成家人開開心心一齊食飯, 一齊玩, 但相反如果大家關係唔好的話, 就唔見好過見喇!

但個人就認為夫妻各自帶仔女出席自己的家庭活動 好似好唔正常咁, 對小朋友亦都唔係好的正面教育!

讚成!

男爵府

2019新春慶豚圓

455 寫道:

我又唔覺wo, 因為都唔會真係唔見對方家人geh
只不過可能一年4次度law
而且我同親佢一起出席佢屋企o既聚會
都會教個女關心老人家
同埋親親佢d 長輩架
其實個事實係:
我同佢d屋企人仲好傾過我老公
同佢d屋企人架.....see...??
所以,其實根本係我老公唔想有
咁多聚會ja............唔關我事o架.....hehe..........
當然, 大時大節/老人家生日,
我地就一定會出席對方家庭聚會geh........
而且我一定會送禮tim o架.........
(hehe......好似係度自辯咁.....)
其實做大人geh, 最緊要係平衝自己o既喜好
同埋對小朋友o既榜樣law, 凡事最緊要就係
適可而止law..............你地話係米....????

首頁

尾頁

跳至
熱門主題