心聲留言

跳至

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

救命....比我靜吓la

今日開始樓上有2間屋裝修,10點開始2間一齊鑽,嘩嘈到我煩,頂唔順同阿仔落街行.
ai...........都唔知道整到幾時
[size=x-large]救命啊

伯爵府

Re: 救命....比我靜吓la

唉......我又係好怕有人裝修的...
嘈到個人好煩,好燥,我個仔一
聽到鑽孔機果d聲又驚......
激c

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都係呀!平時返工就唔知,逢星期六休下午想返屋企

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

kellyly 寫道:
今日開始樓上有2間屋裝修,10點開始2間一齊鑽,嘩嘈到我煩,頂唔順同阿仔落街行.
ai...........都唔知道整到幾時
[size=x-large]救命啊

冇辦法架啦, 裝修最多一頭半個月, 如果遇著d唔好既樓上, 成日拉檯拉凳仲慘。

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

真係無計喎,除非住獨立屋..如果唔係成日都有機會聽到裝修聲 真係好鬼煩

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今日聽看更講樓下又多一間要裝修 :-( :-( :-(
我隔離屋裝修咗成年全屋大裝,我巳經頭都痛埋,我都唔明点解呢到成日都有人裝修(每3-4個月一次),莫非真係咁有錢?

大宅

agree too~~~
CB7678 寫道:
真係無計喎,除非住獨立屋..如果唔係成日都有機會聽到裝修聲 真係好鬼煩

別墅

我以前間屋,每日6.15am樓上個亞婆就開始跑步,著住對拖鞋跑出跑入,成幾年,幾慘呀,好彩我搬左啦。 :-(

大宅

之前住我樓上個師奶, 換左對木屐拖鞋, 佢行去邊我都知, 最慘我同老公係早訓, 十點幾上床, 晚晚都聽到佢行來行去, 煩到我死 , 幾想上去同佢講叫佢換鞋。但呢排可能佢又換左第二對拖鞋, 未有聽到佢既腳步聲。

大宅

Re: 救命....比我靜

me too wor!!?
blueblueblue 寫道:
之前住我樓上個師奶, 換左對木屐拖鞋, 佢行去邊我都知, 最慘我同老公係早訓, 十點幾上床, 晚晚都聽到佢行來行去, 煩到我死 , 幾想上去同佢講叫佢換鞋。但呢排可能佢又換左第二對拖鞋, 未有聽到佢既腳步聲。
雲師奶 該用戶已被刪除

男爵府

我樓上都有嘈,閂門閂到拆樓咁,有時半夜突然間跌螺絲批,真係比佢嚇到有心臟病 有時就移凳,連閂大門鐵(集)都鬼咁大力

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我樓上個阿伯佢日日都將張chair拉來拉去,又用磓四圍dum,隔離屋個兩隻狗又成日嘈,四面楚歌
今日開始帶阿仔返阿媽到,唔洗阿仔無得瞓

跳至
熱門主題