心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇人屋企係咁架.....................

有冇人自懂事起已唔係一家人住埋一齊, 一家人四分五裂咁分開住, 我屋企就係咁, 我自懂事起就同

大宅

Re: 有冇人屋企係咁架.....................

咁你同你家人的感情呢?現在還好嗎?...有見面嗎?點解會咁架?

我呢,打從我十八歲離開香港開始...家人就四分五裂喇
,因為其餘的孩子也陸續出國...直到我結婚,直到現在...依然係四分五裂....沒有再一家人在一起了,而我也有八年沒有見過我爸爸和弟弟..八年只見過我阿媽兩次....姊姊也幾年才見一次...所以...我和老公鬧交時,係無娘家可回...死死氣..留返係屋企...再唔係趕佢返娘家囉。

沒有娘家,家婆係會睇唔起你架.....姑拉也會欺負你的...所以...沒有家人挺腰時...自己就要變得惡過人先至得....

:mrgreen:
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

洋房

Re: 有冇人屋企係咁架.....................

我細個

民房

由於某種原因同其他的已好耐冇聯絡, 間中同其中一個會見

別墅

23MayMum,

有時自己家人也不用太計較,有人可讓你無條件付出其實也算是種幸福,就好像你對自己仔女一樣,感覺會好一些。如覺得彼此無親人的感覺,就把對方當成朋友,別對他有要求,因為無期望才無失望。

民房

HoHoMom
我都好明白, 我唔係計較呢

首頁

尾頁

跳至