產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

諗起一放完產假無得對住個b就唔捨得啦~~

之後個b就會放係奶奶道...星期六日先會拎番黎~份工隨時連假日都要番工...放工又唔定時~~
我怕到時bb都唔認得我....
我最最想就係全職照顧bb...但經濟不許可~~
諗起就好唔捨得+唔開心呀....

有無媽咪好似我咁???咁個bb仲會唔會親你??
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

子爵府

Re: 諗起一放完產假無得對住個b就唔捨得啦~~

kam_1113 寫道:
之後個b就會放係奶奶道...星期六日先會拎番黎~份工隨時連假日都要番工...放工又唔定時~~

我同你一模一樣呢,我份エ只係有反工時間,無放エ時間.隨時成個月都要反,但係唔通晤做咩~~~~又要供車,交租,供保險,我晤食BB都要食......生活逼人,真係好晤捨得....
我17號就要反エ :-( :-(

大宅

manchan716 寫道:
[quote]
kam_1113 寫道:

我同你一模一樣呢,我份エ只係有反工時間,無放エ時間.隨時成個月都要反,但係唔通晤做咩~~~~又要供車,交租,供保險,我晤食BB都要食......生活逼人,真係好晤捨得....
我17號就要反エ :-( :-( [/quote]

咁o岩呀..我18號就要番工啦...
但我諗住請多一個月無薪假...經濟許可只可以請一個月~~
我地兩公婆賺錢養三頭家(我地一家三口,我屋企,老公屋企)
有時我會係道諗..bb跟我可能得十幾廿年,過左去就無...到佢大個左都唔到我理~~~
好似生得佢出但有無時間理佢.....照顧佢...
我好想睇住佢大...由其頭一兩年...頭一年變得好快~~
如果bb一路比奶奶帶大.....到時佢可能只不過當我係佢其中一個親威~~完全唔會親我......

諗起就有d眼濕濕.... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

你個bb幾號出世??
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

別墅

2019勳章

雖然我未生,但我都想自己揍BB,請Bun Bun唔放心,請local好貴,無親戚可幫手,唔做唔得..... :-(

子爵府

kam_1113 ,
你都好吖,可以有能力請一個月假,我都想
我驚BB到時晤認得我咋.....
而且BB頭個幾個月變得特別快
不過我好快會轉工 ,轉份無咁長時間的,
我BB係5月24日出生架,你呢?

子爵府

我寧願請工人也不比99凑B,
請工人至少晚晚可見到BB,
而比99wor ~~~分分鐘BB只跟99不跟我就大單 la !!

首頁

尾頁

跳至