產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問屯門醫院生產好嗎??

請問屯門醫院生產好嗎??
有經驗的人可以分享下嗎???
謝謝

複式洋房

Re: 請問屯門醫院生產好嗎??

你打算係屯門生bb呀
你幾時生呀

我第一個都係係屯門生 都幾好呀
但我有幾個朋友就話屯門吾好 好"球奇"

我宜家第二個都應該打算係屯門生
預產期係11月17日
何家有個何 Tim Tim [img align=left]http://tw.msnusers.com/m305pvf29b8p6g6sjs4mti8sm7/%E6%96%87%E4%BB%B6/%E7%9B%B8%E7%89%87%2Ffelix3.gif[/img][img align=right]http://tw.msnusers.com/m305pvf29b8p6g6sjs4mti8sm7/%E6%96%87%E4%BB%B6/%E7%9B%B8%E7%89%87%2Ffelix%5Ffloor.jpg[/img]

子爵府

我都會o係屯門生呀,預產期係9月13日。

子爵府

kj37hk,
check pm pls....

公爵府

我 4 月底o係屯門醫院生完, 大致上幾 ok 丫, 服務唔差喎, 反而我想讚下 d 姑娘 & 嬸嬸, 咁多突如其來既媽媽入院, 佢地都好好心機去做, 一 d 都唔求其, 不過真係好多人生, 大多數都唔係本地人.

只係而家太多媽媽生 bb, 人手唔夠, 同幾年前比較就少左 d service, 好似以前會逐個教幫 bb 沖涼, 而家就睇碟, 以前會用硬線聯針, 而家都改晒用溶線.

其實你地o係醫院有任何問題, 都可以問姑娘, 佢地會答你同教你, 唔問就乜都唔識架, 靠自己喇.
[/url]

別墅

OK no problem, 我囡囡是去年在Tuen Mun Hospital 出生,我下一胎於12月also at Tuen Mun Hospital. 但大陸人多D。

洋房

好多謝大家的回應
預產期係1月23日
依家都仲係心大心細
但屯門醫院係最近我家的醫院
如果唔係,真係好想去廣華醫院生呀 :-(

洋房

manchan716 寫道:
kj37hk,
check pm pls....

謝謝你分享你的經驗
真係要好好參考一下

子爵府

kj37hk ,
no thanks,
我唔想有人好似我咁慘,
差啲係產前房生咗 :-(
我下一胎都唔諗住係屯門醫院生

男爵府

我覺得屯門醫院唔差呀, 我都係o向屯門醫院生我阿 b . d 姑娘同阿姐都幾好呀.

大宅

manchan716 寫道:
kj37hk ,
no thanks,
我唔想有人好似我咁慘,
差啲係產前房生咗 :-(
我下一胎都唔諗住係屯門醫院生

吓!點解會咁架?!
我都係喺屯門生,我覺得幾好喎!d姑娘,病房助理,助產士同個女醫生都好好人呀!

伯爵府

係呀,屯門醫院真係ok喎,我生完之後去左第一次小便,d嬸嬸仲幫我洗傷口,真係好多謝佢地呀~
不過提醒一句有時好多野都要自己出聲,講真佢地真係已經好盡力去做,只可惜太多內地人,佢地人手真係唔係好夠,但係如果我地能夠體諒到佢地,基本上佢地都會對我地好好~~

複式洋房

i agree. 我o係上年12月屯門醫院度生的, 真的比我想象中好好多, 嬸嬸同姑娘都好好, 但佢地真的有好多野做, 好多野都要自己主動去講, 佢地好肯幫你架.
m琳琳 寫道:
係呀,屯門醫院真係ok喎,我生完之後去左第一次小便,d嬸嬸仲幫我洗傷口,真係好多謝佢地呀~
不過提醒一句有時好多野都要自己出聲,講真佢地真係已經好盡力去做,只可惜太多內地人,佢地人手真係唔係好夠,但係如果我地能夠體諒到佢地,基本上佢地都會對我地好好~~

洋房

好多謝大家的回覆

首頁

尾頁

跳至