懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有關花膠問題

本人係新手媽媽, 有以下問題想請教大家:
1. 請問坐月應該食花膠公好定乸好? (以營養價值計)
2. 點樣分真假花膠?
3. 去邊度買花膠? 價錢如何?

別墅

Re: 有關花膠問題

請問有無人o係南北行買過花膠? 價錢幾多呢? :lol:

男爵府

花 膠 : 含有豐富的蛋白質 , 膠質等
食 療 : 滋陰 、固腎培精 , 令人迅速消除疲勞及對外科手術病人傷口有幫助復完之效

[url=http://heartless.hkheartless.com/cooking015.htm]如何分辨花膠

我通常去上環安記買, 雖然唔會係最平, 應該唔會貴過南北行.
但係保証正貨, 又足斤兩.

另外, 油麻地甘肅街/廟街附近有間小店淨賣花膠0既, 好似都幾信得過.另外, 花膠店附近有間海味舖成日都人山人海0既, 0個間都ok0既.
違規簽名-超版代刪

別墅

唔該哂 hihicathk

男爵府

happybaby1

唔駛客氣, 價錢大概500-600蚊0既都已經食得過.

因為平過呢個價錢應該唔係花膠公, 0的膠質無0甘勁.

你煲完湯就渣都無.
違規簽名-超版代刪

別墅

hihicathk 寫道:
花 膠 : 含有豐富的蛋白質 , 膠質等
食 療 : 滋陰 、固腎培精 , 令人迅速消除疲勞及對外科手術病人傷口有幫助復完之效

[url=http://heartless.hkheartless.com/cooking015.htm]如何分辨花膠

我通常去上環安記買, 雖然唔會係最平, 應該唔會貴過南北行.
但係保証正貨, 又足斤兩.

另外, 油麻地甘肅街/廟街附近有間小店淨賣花膠0既, 好似都幾信得過.另外, 花膠店附近有間海味舖成日都人山人海0既, 0個間都ok0既.

你講的應該係"德興海味", 老字號嚟架, 雖然未必係最平, 但係一定唔會係假貨!
因為愛...所以等待...

別墅

德興海味d花膠大約賣幾多錢呀?

同埋一斤大概食幾多餐? :lol:

首頁

尾頁

跳至