自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

九龍醫院

遲D夜晚我要去九龍醫院返學, 之前搭車經過一次, 見到九龍醫院係山上面, 請問由邊條路上會無咁靜呢?
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

大宅

Re: 九龍醫院

九龍醫院唔係係山上喎, 你係咪講緊太子道呀, 嗰度係靜d, 但唔算係山上卦

別墅

係太子道o個間呀, 我望上去見到有座o野寫住九龍醫院. 唔通我睇錯?? 咁究竟係中電落車後點行至arm呢??
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

大宅

係小山丘上面,你可用係太子MTR轉green van 上。

大宅

我諗你最好日間去睇下, 你知啦, 去唔同嘅地方行嘅方向都唔同, 我都好耐冇去過, 係以前係何文田讀書時有時去嗰度canteen食午飯,貪平ma
呀,我記得我嗰時要行一條樓梯, 可能比馬路高d, 所以好似係山度咁, 但如果去藥房就係馬路邊又唔使上咁高, 所以你都係日間去confirm下你要去的地方嘅位置

大宅

九龍醫院正院在山上﹐九龍醫院康復大樓在山腳。

晚上八時前﹐你可以在太子地鐵站始創中心出口乘坐17M綠色小巴到以上2處﹗或者在旺角﹐先達廣場附近﹐take KMB No. 203E, 9, 16, 2A經亞皆老街﹐2~3個站後﹐在九龍醫院站下車﹐然後沿樓梯上。
熙熙&樂樂媽咪

別墅

唔該哂各位!!

首頁

尾頁

跳至