心聲留言

跳至

首頁
12345...20

尾頁

伯爵府

尋找留學過台灣的bk友

大家好嗎?

我91年去台灣的,在台中...
有沒有其他僑生想分享下經歷?

睡覺:

不要掉下我一個呀!

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

別墅

Re: 尋找留學過台灣的bk友

hi~~
我是95年去台灣的..在台北..
大家好呀~~

大宅

BK Milk勳章

我93年過台灣讀僑大,之後去左台中讀大學,你地有無讀僑大呀。
[img][/img]

大宅

噢.....我好老啊......唔制..... :-( 在bk....我愈黎愈覺得我自己好老好老.....都係因為我一睡夜睡,時間過得咁快....搞到我個心智同年齡唔成比例。....

我...係...1989年去台灣的....在台北.....沒有到過僑大那個被認為是地獄ge地方......
我是唸中文的...我極唔鍾意ge科系 就咁係入面睡左4年覺(唔係4年監呀).....然後出番黎

誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

伯爵府

diana 寫道:
我93年過台灣讀僑大,之後去左台中讀大學,你地有無讀僑大呀。

Diana:

原來我應該是92年到台灣的
僑大呀!!!我好想念那個地方!!!
原來你是學妹!!!
叫告訴我你也是讀中興吧?

士多啤梨:

你呢? 畢業了嗎?
讀什麼系?
你好像也是佛教徒,請多多指教呀!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

我97年去過台灣..住0係台中逢甲大學附近..

大宅

你地咁年輕...咁你地有沒有取得身份證呀? 以前凡過去唸書的都可發身份證個播..... :mrgreen:
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

我86年考到高雄中山資管,90年畢業,跟著去了澳門東亞讀碩士,現在OU持續進修。
我真是老鳥,但很懷念在臺唸書的日子。

伯爵府

睡覺:

差不多吧了!起碼你的囝囝比我的懂事多了!

僑大幾好bor 我的自信是在那兒建立的...
你讀那間大學ka?
我都係中文系睡了4年...
現今餘下的只有一段刻骨銘心的初戀,
和幾個知己朋友而已

大宅

我都好懷念......如果好有錢....我一定返過去生活...不過台北好熱好熱...我好想吃蚵仔麵線......
台北的人尚且熱情...我知道台中特別台南的人就更有人情味了。回港試過兩次再回去生活了一陣子,好唔慣香港..好像台灣才是我的家鄉 :cry: :cry:

大宅

睡覺 寫道:
我都好懷念......如果好有錢....我一定返過去生活...不過台北好熱好熱...我好想吃蚵仔麵線......
台北的人尚且熱情...我知道台中特別台南的人就更有人情味了。回港試過兩次再回去生活了一陣子,好唔慣香港..好像台灣才是我的家鄉 :cry: :cry:

Me too!也許我在南部生活,那兒人情味較濃,和系上教授及大部分同學也有聯絡,足足近20年交情。 :mrgreen:

大宅

kingawa..
東吳中文﹗你呢?
僑大,我妹妹讀過....她是唸理科的....因她不愛唸書,所以咪係地獄囉,..但對她來說那兒也是天堂...

好羨慕你..有刻骨銘心的初戀...我從來都未戀愛過...由始至今天都未.. :-( :-( :-( :-(

我對著我個仔和我老公...我真的命不久矣....

你仔仔歲多?

大宅

hermanpapa

十多年的光景....由於我的內向與自閉......朋友同學慢慢就..........嘩...你當時赴台唸書時...係唔係會查家宅..問你有無返過陸之類架??
hermanpapa 寫道:
[quote]
睡覺 寫道:

Me too!也許我在南部生活,那兒人情味較濃,和系上教授及大部分同學也有聯絡,足足近20年交情。 :mrgreen: [/quote]

大宅

carollam..
你去探親還是唸書?我去過逢甲大學一次....也去過東海....去看那間出名ge教堂.....在相片好靚...但實地去看又不是很美...
carollam310 寫道:
我97年去過台灣..住0係台中逢甲大學附近..

伯爵府

本來我想讀台大哲學系的,
但又怕出來後被人當精神病...
便選了一樣被一般人看不起的中文系 :-(

大宅

因我祖父是住在調景嶺的,故沒有查!去成功嶺最好玩。還去東海泡妞!

睡覺 寫道:
hermanpapa

十多年的光景....由於我的內向與自閉......朋友同學慢慢就..........嘩...你當時赴台唸書時...係唔係會查家宅..問你有無返過陸之類架??[quote]
hermanpapa 寫道:
[quote]
睡覺 寫道:

Me too!也許我在南部生活,那兒人情味較濃,和系上教授及大部分同學也有聯絡,足足近20年交情。 :mrgreen: [/quote][/quote]

大宅

我唔係去讀書,入來傾可以嗎?我係台中都住過2年
love

大宅

歡迎呀..大家一齊傾下台灣丫....
nine12 寫道:
我唔係去讀書,入來傾可以嗎?我係台中都住過2年

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

我唔係去讀書.跟老公去做野.96年去住左2個月頂唔順 :lol: :lol: 97年再去...都係頂唔順 冇野0岩食..我係泰國人黎架..冇辣野食會死

伯爵府

我老公罵我了!明天再聊啦!

good night

首頁
12345...20

尾頁

跳至