心聲留言

跳至

首頁
56789...20

尾頁

大宅

Re: 尋找留學過台灣的bk友

非也!那麼易找那些女孩?

記得在臺時大伙一直都讚校內女孩們有氣質,大家「心照不宣」啦!真的很厚道。

伯爵府

大家覺得台灣人是否較大男人主意?

做情人的話是否台灣人較衝動熱情,不顧後果.
香港人則較現實理智

我指的是大學生時代的戀愛
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

台灣bk友友們咁少出現的

大家都好忙忙

其實我都係趁我老公在看"女人天下"時才上上網

有問必答的睡覺:

你好像還欠我一個問題bor
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

kingawa...
掛住我係唔係呀.....???你坦白d咪得囉 :mrgreen: :mrgreen:
你想問我乜呀?
台灣男人大男人嗎?

答....所有男人見到我都會俾我嚇走....所以....世上已無大男人也﹗

誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

唔係剩係香港男人理性....係香港人都....比較cool....無乜人情味............無乜創造力.......又或只係每天過著走肉行屍ge生活....

中國人係唔鍾意搞咁多花申架.....

要浪漫嗎?搵法國人啦..................

台灣的男人?如果唔駛當兵,有很多都係懦夫....得個樣扮大男人......去成功嶺都喊著要阿媽 (僑生回來話過我知架)。
但去過外國留學的台灣男生則明顯與眾不同...不錯﹗

我緊係崇洋喇.....
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

伯爵府

睡覺:

我係掛住你

但我問過而你未笞的問題是:

你那位要在棺材裡長大的公子幾歲了?

他真的很可愛,長大後一定和媽媽一樣聰明

大宅

kingawa...
............
...........
我仔仔差唔多四歲九個月喇。...

佢同我一樣好情緒化,大喜大悲....脾氣又唔好......好倔強....無法承受挫折...........
真係...好煩.....好炆...好激氣...... :-( :-( :-( :-( :-(
好吵...同我一樣bilibala.....煩煩煩﹗﹗ :cry: :cry: :cry:
唔怪之得..我細過無人鍾意我啦... :-(

聰明邊得到我地份,有冇發覺而加d細路....個個都咁聰明...咁.....恐怖﹗﹗??

伯爵府

睡覺 寫道:
kingawa...
............
...........
我仔仔差唔多四歲九個月喇。...

佢同我一樣好情緒化,大喜大悲....脾氣又唔好......好倔強....無法承受挫折...........
真係...好煩.....好炆...好激氣...... :-( :-( :-( :-( :-(
好吵...同我一樣bilibala.....煩煩煩﹗﹗ :cry: :cry: :cry:
唔怪之得..我細過無人鍾意我啦... :-(

聰明邊得到我地份,有冇發覺而加d細路....個個都咁聰明...咁.....恐怖﹗﹗??

同意!我個簡直係魔怪

睡覺:

你畢業後就結婚嗎?
有沒有在台灣和香港打過工?
跟老公是怎樣認識的?
請恕我的好奇

大宅

kingawa...
畢業後同果個唔鍾意ge男人玩下無行禮ge訂婚咁.....跟住ge愛情........唉...真係一匹布咁長.....唔見得光架.............係我ge寫作題材...唔可以隨便公開...第日出書賺錢架...

至於我ge工作經驗....計埋做半日或一、二日ge...加埋兼職....加加埋埋"至少"都有十多二十分架播...嚇c人....所以樣樣都知少少扮代表囉...我連清潔家居廁所都做過架播...

唉...所以...我係好同情低下階段ge勞工作架...

嘩...你問我咁多野.....
你呢....???講下你在台灣ge浪漫史...講下點解你而加個老公咁吸引你.....會仲好過之前個位...??

你個仔仔睇黎好可愛咁喎...??好似好純品咁

伯爵府

睡覺:

我和你一樣,做個清潔工
你知台灣人幾"乾淨"ga 啦!
飲料食物沒喝完吃完就隨便放或掉進垃圾桶,
最恐怖是大熱天加過完一個星期天或假期...
想到都想 :tongue:
還要和蚊蠅搏鬥

伯爵府

我在大學時都曾把在僑大發生過的愛情故事寫出來,
都拿過不少文學獎

至於和現在的老公的故事也有些複雜,只能說是緣份?
他曾經因為我有可能沒法生孩子而和我分手...
我患有卵巢腫瘤,一個人在異地開刀還要受這種打擊,
(但可在一星期瘦10kg)
那種滋味真的是... :cry:

伯爵府

睡覺:

家庭主婦的生活好受嗎

我就無法應付我個小魔怪

大宅

kingawa..
有這回事嗎?太耐無回去...乜都唔記得哂.. :cry:
kingawa 寫道:
睡覺:

我和你一樣,做個清潔工
你知台灣人幾"乾淨"ga 啦!
飲料食物沒喝完吃完就隨便放或掉進垃圾桶,
最恐怖是大熱天加過完一個星期天或假期...
想到都想 :tongue:
還要和蚊蠅搏鬥

大宅

kingawa..
我都試過一個人在台灣開刀....三次....是眼睛.....

在異地開刀係就係淒涼d..但...和我在香港無差.....
:-( :-( :-(

你當時有沒有怪你老公????會有一條刺嗎?
我本來想話...乜佢咁架...點可以咁對你架。
不過...將心比心,記得我在大三四時...曾和同學講..我好鍾意bb...所以如果我的男朋友不能生bb...我唔會嫁俾佢....

唉......沒相干,你不是生了個仔仔出黎了嗎??

那些事情都過去了,你要俾心機呀..加油..努力..加加油..

你的小寶貝很可愛呀....媽媽一定也一樣呢﹗

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

我都無能力應付我的小寶貝.....頭個三年真係要我命似的....簡直係地獄生涯....但我太緊張了,c 也不要俾人照顧..也不要放在育嬰院......結果搞到自己心力交瘁.........剩返半條人命..........
:-( :-( :-(

伯爵府

睡覺:

你眼睛怎麼了
要開3次刀!!!
不過你在台灣開刀都還有人和你說話,
我是在留學日本時,
於生日當天發作痛到死去活來,
在醫院打嗎啡後檢查出有事,
再在聖誕節期間訓了3星期醫院,(開刀)
言語不通,同學們都去玩了,男朋友知我有事後疏遠我...
唉...我都唔知係點挨過

大宅

kingawa....
你指那個疏遠你的男朋友是你現在的丈夫?
我講的有沒有錯??
kingawa 寫道:
睡覺:

你眼睛怎麼了
要開3次刀!!!
不過你在台灣開刀都還有人和你說話,
我是在留學日本時,
於生日當天發作痛到死去活來,
在醫院打嗎啡後檢查出有事,
再在聖誕節期間訓了3星期醫院,(開刀)
言語不通,同學們都去玩了,男朋友知我有事後疏遠我...
唉...我都唔知係點挨過

伯爵府

睡覺:

我現在帶b仔出街,最常聽別人說的是:
哎...這個小孩子蠻俏皮的...

我都好想知要如何教仔呀 :-(

伯爵府

我明天回香港,下星期再和你聊了!

真的好高興認識你呀!睡覺

若不是你說你離開網後是很害羞的話,
說不定我會約你去街呢

大宅

kingawa..
你個仔都可能係iq好高ge細路....人地話naughty就係聰明呀嘛......
kingawa 寫道:
睡覺:

我現在帶b仔出街,最常聽別人說的是:
哎...這個小孩子蠻俏皮的...

我都好想知要如何教仔呀 :-(

首頁
56789...20

尾頁

跳至