嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我想問邊個牌子及型號的bb車好?

如題!

伯爵府

Re: 我想問邊個牌子及型號的bb車好?

初生 BB車 Capella S-209B 荷花$769

大宅

combi~
我自己就用緊TM359~

男爵府

superlover_mak 寫道:
combi~

me 2,不過我架係雙向既

公爵府

畀面勳章

combi~

我都係,不過我架係粉紅色透氣墊嘅~~ :mrgreen:

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

combi

我都用緊,
佢地新出有5點安全帶果隻幾好,有無人知幾$!

子爵府

I'm also using Combi TM-359.
我個寶貝仔係屎撈B

大宅

雪晴晴 寫道:
[quote]
combi~

我都係,不過我架係粉紅色透氣墊嘅~~ :mrgreen: [/quote]

雪晴晴 ,
how much???但好似無得"郎'腳既??? ?-(

男爵府

畀面勳章

除左combi之外,Peg-Perego好唔好呢?有無人用過?

民房

其實我都想買Peg-Perego的BB車,有冇媽咪用過/用緊可以提供意見給我們呢?

Thanks~~

公爵府

畀面勳章

kk-can 寫道:
[quote]
雪晴晴 寫道:
[quote]
combi~

我都係,不過我架係粉紅色透氣墊嘅~~ :mrgreen: [/quote]

雪晴晴 ,
how much???但好似無得"郎'腳既??? ?-( [/quote]

我買原價1600九折1440,有得"郎"腳架,即係簽名相入面個架車呀~~

大宅

雪晴晴,
我睇過咁多隻, 都比較鍾意你個部, 一來輕身, 二來個型夠slim, 你知吾知適合幾多歲架???? :lol:

別墅

我同雪晴晴一樣都係用TM-359 Sportive (即係透氣墊o個款), 不過我個係仔仔所以買左藍色. 我係jusco bb展買, original $1500, 特價再用埋J card再加埋係感謝日, 折實$1154.3.

不過要留意TM-359係單向, 同埋最好差唔多兩個月先俾bb坐, 因為佢係160 degrees flat only.

Peg Perego 好多媽媽都話好, 夠硬淨, 不過好重, 出街好麻煩, 自己開車會方便d.

Combi 勝在輕便易用, 我好細粒, 所以我買Combi. 有d媽媽會覺得Combi 好逼, 特別係大碼bb, 不過我又覺得bb車係咪一定要好多空間先叫好呢? 反正佢都係坐係度姐... 最緊要bb坐得舒服.

Capella係korea牌子, 都有幾多媽媽用, 不過有d人會覺得避震無咁好.

洋房

黃鴨仔都OK.又平,又靚,又正.

大宅

我覺得Peg Perego重左d~
有時自己一個人推住呀b上上落落都唔方便~

男爵府

我用緊P3, 我囡囡一出醫院就用佢, 對初生bb黎講真係好好, 因為可以成170度平躺, 同埋避震功能相對較好, 個位又夠闊, 對我囡囡依種加大碼bb, 會坐得舒服o的, 唯一缺點係太重, 成8kg, 買之前都要考慮依點, 不過我係o/3baby見Peg-Perego好似有一隻Arial, 比P3輕同細o的, 依家都幾多人用, 而且價錢仲平幾佰添, 我都幾鍾意, 不過我買o個陣未有Arial

hongkongysy 寫道:
其實我都想買Peg-Perego的BB車,有冇媽咪用過/用緊可以提供意見給我們呢?

Thanks~~
該用戶已被刪除

大宅

angelhair,
明白好多啦! thankyou!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至