懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾時知道自己要開始用托腹帶﹖

Thanks!

大宅

Re: 幾時知道自己要開始用托腹帶﹖

mamamau:

其實四個月就可以用架啦,可以早d保護條腰骨。

別墅

我七個月了但無用,我惊買左唔用啊.所以無打算買,加上天氣又咁熱喎..

大宅

我6個月果陣買左, 不過個肚唔係咁大所以無用到, 依家8個幾月, 都係最近先開始用返, 覺得用左舒服D, 因為個肚開始越來越大, 好墜, 用左D力可以落去背脊度, 咁條腰無咁痛.

子爵府

我最近都買左. 覺得條腰辛苦時可以用.
係就係熱 d, 但返工有冷氣嘛~

禁止訪問

民房

我都係3,4個月已經有人送左條比我,
但我就冇用到,
後來去買bra果陣,
個sales 話梗係要快d用啦,
可以保護條腰骨呀嘛.
所以咪用左囉,
而家5個月,
用左都覺得好d 既,
或者個肚再大d,感覺會有用d啦.

民房

我4個月才用, 那時我條腰真係好辛苦, 所以咪買來用, 但真係好有效, 即用條腰骨即無事。你一定要個肚大, 才會感覺到它的好處。但到臨生前一定唔好用呀, 我就係由4個月用到臨生, BB 個頭唔落, 所以要開刀生佢出來 :-(

大宅

Thanks a lot, everyone!

侯爵府

2024年龍年勳章

[size=medium]當你feel到腰骨痛和腰骨好攰ga時候 就可以用架啦 :lol: :lol:

大宅

咁pet pet & 尾龍骨痛又算唔算呢﹖

複式洋房

我五,六個月就用. 見個肚墜就用, 唔好等條腰痛先用啦, 用左舒服好多. 係熱D啦!

大宅

Oh I see. :)

伯爵府

好媽媽勳章

我用緊呢個

大宅

我之前都有用..但係天氣愈來愈熱...跟住我個肚好痕...所以我放棄左...

大宅

Hello jlam,

原來要"cool"埋上膊頭架。。。咁膊頭會唔會累﹖Thanks!

jlam 寫道:

我用緊呢個

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

me too. 但如果在室外行街, 真係熱到濕曬!!!
mandyyml 寫道:
我3、4個月個時已經買左,但到7個月的時候先至用,不過就真係好熱!但覺得用左之後,坐係到的時候隻腳好似無頂住個肚頂得甘厲害!

伯爵府

好媽媽勳章

有d款好似個腰封咁既, only cool住個肚, 有個魔術貼響背部咁既, 之前我用010, 就係exactly好似其他mama咁講, 好焗, 因為成個tummy都cover住, 加上個質地, 我r到個肚同個back損哂, 而且因為r, 個肚cool成日比我郁左唔arm既position, 起唔到托住個肚同個back既作用 ........ 而家呢胎, 因為自己乜都鬆哂, 所以carry得比上兩次辛苦, end up都係要用托腹帶, 呢隻我覺我好好, 唔焗又有用, 個膊一d都唔tired架, 佢面頭係橡根料, 貼住skin果邊係cotton料, 好comfortable架, 而家我都係日日有用架, 唯一唔好係唔可以著d大領口既衫, 會露帶, 好覺眼咁 [quote]
mamamau 寫道:
Hello jlam,

原來要"cool"埋上膊頭架。。。咁膊頭會唔會累﹖Thanks!

[quote]
jlam 寫道:

我用緊呢個

大宅

Hello Josephine,

原來係咁﹗唔該晒。請問在邊度買呢﹖

伯爵府

好媽媽勳章

我響中環萬邦行買, hk$499, 扶手電梯上一層, 有一間有童裝賣既shop[quote]
mamamau 寫道:
Hello Josephine,

原來係咁﹗唔該晒。請問在邊度買呢

首頁

尾頁

跳至