嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

nuk 奶咀

近幾日我仔仔飲奶時,間唔中係度發脾氣,用手推開個奶樽,我再放入口佢會再飲,但飲幾啖又係咁,不斷係咁~
應該唔係支奶熱~
我奶奶就話可能飲唔到,但我見有泡泡上即係飲到啦~佢仲話個咀唔岩飲奶,飲水就岩,但個奶咀係中流量黎~
咁我而家應該點呢,買2號比佢丫,還是買1號既大流量呢~

用針吉係咪唔得架~~
]

大宅

Re: nuk 奶咀

你開奶後, 將個奶樽倒轉, 奶咀孔向下, 睇吓個流量情況, 如果啲奶係一滴一滴不斷流出來, 個奶咀係無問題0既, 但係太過快又唔得個喎, 如果隔好耐先滴到出來咁就要換奶咀, 你要自已衡量一下.

買2號中孔個奶咀個頭好大架, 我之前都試過買比亞囝用, 但我又覺得好大咗啲, 食到流晒出來(我個囝食1號中孔食奶時唔會漏, 可以唔駛用紗巾墊住下巴), 但如果買1號大孔(係十字孔), 又覺得去得太快, 真係好傷腦根架!

之前問過啲sales話呢個牌子冇出針0既, 但之前有個bk媽咪話用支牙簽拮住個奶咀孔一齊steam, 咁個孔會大啲喎, 你可以試吓, 但我未試過, 如果唔知買咩奶咀好, 這個係為一方法.

別墅

fong7346:

我BB都係用NUK, 現在5個月大, 早兩個月同樣係咁, 我試過買2號, 點知流得太快, 原來買錯O左, 因為2號又分全孔和半孔, 再買半孔試, 效果同1號無分別, BB都係飲得好憫. 用專用針開大D, 仲衰, 千其唔好, D奶流得好勁. 最後我發覺原來我迫BB飲得太多(6~7安), 佢唔鍾意, 所以試減份量(4~5安), 現在仍用1號, 無問題. BB現在都平均飲6安.
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

男爵府

我買了一個打孔器, 現在奶咀有2個孔, 女女食得幾好wor.

大宅

你試下係咪因樽蓋扭得太緊.........以前人地教我, 扭實後再鬆一下, work.

別墅

我另外有個朋友, 又係差不多情況, 試o左我的方法, 都唔得, 最後轉奶粉, 情況才有好轉. (能恩 to 日本明治, 因為能恩味道較甘, 明治甜d, 不過好貴, 成$200一罐)
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

首頁

尾頁

跳至