興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

香港寬頻講嘅嘢喺咪真嘅呢 ?

宜家我用緊香港寬頻, 之前我已經同我老公講話約滿要轉唔用佢哋服務(因為慢同成日都開唔到yahoo mail 同hotmail)咁幾日前有sales打嚟sale我老公續約, 咁我已經用手勢表示唔用喇...轉頭我老公肯同佢哋續約二年喎 我問佢:『點解??我已經同你講話唔用佢哋架啦...點解你仲要簽兩年? 』佢話『個sales話..如果轉其他公司嘅寬頻...咁要喺屋企要換過條寬頻線(我哋條寬頻線喺組合櫃後面好麻煩)咁我老公怕煩所以同佢續約...
咁我想問各位...喺咪換寬頻公司服務好似個sale咁講要換線?(我朋友話唔駛)如果唔喺嘅話..口頭承諾可唔可向香港寬頻申請取消合約呢?thanks

別墅

Re: 香港寬頻講嘅嘢喺咪真嘅呢 ?

Netvigator用你家的点话线.
i-cable用点视天线
不用再拉线.
My name is Donny Moy 梅梓峰 2004年8月19日出世 -> Please visit my album <- -> Please visit my baby blog <-

大宅

Re: 香港寬頻講嘅嘢喺咪真嘅呢 ?

HKBN's cable is same as most ISPs' cable. You can use the same cable if you join another ISP. However, the HKBN cable is the property of HKBN. Some ISPs are not willing to use the existing cable of other ISP in order not to have any dispute in future.

首頁

尾頁

跳至