美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有 無 中 西 醫 食 療 治 著 斑 ﹖

請 問 大 家 有 無 簡 單 食 療 或 好 提 議 呀 ﹖

男爵府

環保接龍勳章

Re: 有 無 中 西 醫 食 療 治 著 斑 ﹖

我而家用緊維他命C (要大量),E,蛋白質粉去美白同改善皮膚..我覺得係好
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

別墅

請問咩brand呢?

民房

isak,
早晨.
希望以下資料幫到你:
1. 無論皮膚白定黑, 成年人都最好有搽防晒品嘅習慣. 因為有害皮膚嘅紫外線係紅常貼近我哋!
2. 儘量唔好在11:00-14:00呢段時間在户外乾曬, 真係好傷!
3. 習慣沖完涼搽d含維他命E加蘆薈,或天泠加滋潤嘅lotion 或cream. 我用屈臣氏買嘅St.Ives.
4. 食療方面要長期, 最好自己要有d恆心同你願意多數選擇清淡嘅習慣. 如果瞓得唔好, 建議你試吓臨瞓前飲南棗桂圓茶. (之前用暖杯加熱滾水放四至五粒南棗同桂圓焗半個鐘以上, 天熱唔想飲咁熱, 倒番出普通水杯等微暖先飲咗瞓, 做一個起步調節. 因為這兩種果, 可定神補氣, 而且四季都受得)
平時响煮食, 不妨多吃以下食物:
雪耳(木瓜雪耳燉冰糖-清涼除燥); 杏仁; 淮山; 杞子; 鮮百合(炒時菜蔬或做糖水); 南瓜(日本小南瓜-即金瓜燉鮮奶-美白養顏); 番茄(車厘茄做生果); 海底椰(燉響螺湯--加花旗參,南北杏,瘦肉); 薏米(做湯, 做甜食都好好--腐竹白果加西米糖水--多飲皮膚很滑 :-P ); 西蘭花(抗氧食品); 花膠(但其實多食魚肚一樣好); 黑糯米(紫米--椰汁紫米露 );
水果中嘅奇異果, 檸檬, 蜜瓜, 士多啤利, 車厘子---真係肯日食一種, 就已經好好.
我奶奶過身前七十五歲, 但無老人斑 ! 佢平日會自己磨杏仁加米做甜糊食, 佢話未結婚前面有雀斑, 係識我老爺時, 老爺教佢用銀杏(白果)磨汁, 每晚臨瞓前搽响斑點到, 日子有功, 再加食療, 真係好正! 天然療法, 不妨一試. (而且我老爺果家都真係絕多數皮膚好靚, 相信真係家傳護膚法)
你消化吓d內容先.
isak 寫道:
請 問 大 家 有 無 簡 單 食 療 或 好 提 議 呀 ﹖

首頁

尾頁

跳至