跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地修身未呀?

Hello all,

When are you going to start 修身?
What exercise can we do?

別墅

Re: 你地修身未呀?

Hello,我本來係7月予産期的媽媽、但結果0係6月中生左、做左6月媽媽添!! :lol:

我生完後的一星期内体重就軽左9kg、但到而家就一直無再軽到、仲有6kg要減!但最頭痛就係個肚腩仲0係度!!!都吾知幾時先縮番細!!!我係開刀生的、所以又吾敢做Sit up呀咁...你地修番身未呀?

複式洋房

Hi 外地媽媽,

I have the same situation. Weight decreasing once after delivery but stop until this moment. 肚腩 - same - 仲0係度! I don't know how to do la....
:-( :-(

大宅

我仲有十磅肉係道:-( :-( ~~
自滿月開始己經去游水試減,但無節食(阿媽話唔好住)~~~
有無人知其實幾時開始減先係最好???

我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

複式洋房

Can 游水 now?

大宅

June05_Mami 寫道:
Can 游水 now?

我媽話要一百日先可以...但我己經忍唔住~~
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

複式洋房

I see.
Since my swimming suite also not suitable for my "size" now, I still not start swimming (cos my mother will also blame me)

別墅

我有BB前94lb,而家103lb,已開始做產後運動,例如:伸展運動,無特別節食,因為剖腹生產,預計下個月定時去健身室做gym
目前肚皮仲有少少鬆弛,但已經著得番部份衫褲同裙,所以肚腩將會是修身重點
各位媽咪,一齊加油!!!

子爵府

我未生之前係100 LBS,生之前150LBS,而家生左2個月123LBS,唉~~都唔知幾時先可以減番之前咁,不過我都唔期望咁高,減多十幾磅都好滿足啦!!我今個星期開始返工啦!唔駛成日係屋企食同訓,希望咁樣可以減到肥啦!
^0^

大宅

2018復活節勳章

我未有BB前100磅, 生果時135磅, 出院時128磅, 二個星期後120磅, 直至而家都冇輕過, 唉......仲有二個星期就要返工, 大部份衫裙都唔岩著, 點算呀! :-(
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

複式洋房

me too, I still have around 20lbs extra but need to start working after two weeks, terrible. Need to buy new skirt / paints.
:-( :-( :-(

大宅

2018復活節勳章

June:

咁你而家有冇開始減肥呀? 我就好懶, 仲未開始減! 返到公司實赫親D同事!!! :-( :-( :-(
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

複式洋房

Want to start but also lazy. Just lying on the bed and move my legs up and down, hope it will help to improve a little bit. Sometimes, if my "low Yeah", mother or father comes and times allow, I will go for gym (just 30-45mins), seems no big improvement.
(cos I still feel painful on my spinal, I can't do sit / up)

返到公司實赫親D同事!!! ----> Me too
:-( :-( :-(

洋房

請問有冇仲用緊束腹帶嘅媽咪.如有,請問每日戴幾耐?

複式洋房

唉,我都係呀,重有好多妊娠紋,點算呀!我啱啱去完BB展,見到瑪花有個新媽咪計劃,有D想參加,你哋點睇呀!

別墅

唉,我生之前120磅,最高峰期有16X磅,生完有150磅,到依家仲有140磅,都唔知點減番.坐完月後,我都已經食少好多野.... :-( :-( :-(

男爵府

我有 bb 前 115磅, 生o既時候 145磅, 依家 122磅, 仲差幾磅, 不過個肚腩呢...唉...好似揹住個腰包咁囉. :-(
O 仔於 2005 年 6 月 12 日出生, 出生時體重 2.905kg, 身長 46cm 大小姐於 2001 年 11 月 8 日出生, 出生時體重 3.220kg, 身長 49cm 歡迎到 O仔的家 一遊 歡迎參觀我的論壇!

男爵府

我仲慘啦! :-( 未陀BB之前118lb, 生BB嗰日178lb, 後日BB就兩個月大, 我都仲有成140lb, 29號要番工了, 都唔知點算好! :-( :-(

複式洋房

我就好過你,係因為我仲有一個月先返工,希望會係最後一個月減得幾多得幾多啦, 我最近去過d減肥公司,真係有小小想比錢出嚟減,但係又驚佢哋嗰d減肥辦法係冇用,心大心細,兼且d朋友又覺得生完之後唔好做呢d野,又話好易凍親,唉.......睇見自己咁肥,真係傷心. 但係望住亞b咁得意,又覺得好值得. 真係唔知點解有好多人生完又冇紋,又瘦...真羨慕.

複式洋房

我145磅呀! 肥到不似人形... :-(

首頁

尾頁

跳至