論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我錯了,請各位媽咪指點!

曾經勁讚工人既我,家下真係要低頭啦!之前幫d印印講說話既我...家下要同大家媽咪認錯。
我之前話有d印印係好既,唔係全部都衰真係大錯特錯!只因當時工人未學壞,以為佢好!

故事可能太長,希望各位花小小時間睇下,謝謝!

我個工人佢而家勁玩野,1)成日係僱主面前講電話不特止...你同佢講唔好再有下次佢答你"如果唔比講,當初我問你比唔比買電話既時候,你就應該話唔比"!
2)幫我兩個女除"邊"除到連頭髮都除掉,我叫個女同佢講"如果你再係咁,我就話比媽咪知。"...最絕個工人回答"你咪講囉!我唔怕你媽咪。"
3)由於我老公怕工人整親個女,上星期日同個工人講唔洗佢再照顧我兩個女佢自己睇返(因為我屋企係舖頭,我老公係屋企幫手),今日個女同工人講少...佢大

別墅

Re: 我錯了,請各位媽咪指點!

如果係我,我會叫個工人比封resign letter我,同佢講如果佢想走可以即刻比佢返歸,費時自己眼火爆!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我會話口頭承諾都有法律效力...既然agent都知係佢自己要走...我會要求佢立刻離開仲要去agent到做証...但我唔駛佢比番一個月我...機票錢我照比佢(最平個隻)...無論如何都要立即離開...咁既工人死得啦!!!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

mary媽

人心夾肚皮,唔係話工人無個好,但始終都唔係自己人,反轉豬肚的就係米田共了。

叫她立即走啦,同個agent講下,因為大家口頭上都已經同意了她要走,所以應該無得講了。

大宅

很难不补一个月
因为她只是说说
没有白纸黑字
怕她到时候
又告你

还是小心一点

加上
我一定不相信
agency会帮我们
他们也怕被告

男爵府

2019勳章

summer123 寫道:
很难不补一个月
因为她只是说说
没有白纸黑字
怕她到时候
又告你

还是小心一点

加上
我一定不相信
agency会帮我们
他们也怕被告

我同意,佢告你,你仲煩,始終無白紙黑字的resign letter。

男爵府

其實佢都唔想做,只不過佢唔想比一個月錢你.你不如同佢講.叫佢比封resign letter你.但你就唔駛佢賠比你而可以即走.我估佢可能都肯.

大宅

After reading your case, I am very worry as my maid, who arrived about 2mths, performs quite well. I think I can stand if she "change face" to me subsequently.

Lilypie 5th Birthday Ticker

伯爵府

剛剛巳經有結果啦!我地同個工人講唔洗佢補錢比佢即刻走,agent都叫左人黎要佢寫返封信比我地中印對照既,但係個agent要我地補返d大假錢比個工人.... 有冇攪錯呀...唔洗佢補一個月比我仲要我補返大假錢比佢??
作為做僱主既我地咪好"薜低"??

大宅

Yan Yan can be unbelievable because they are non-educated and they can do anything to you.

I have the similar experience with Yan Yan resign, my Yan Yan is also performs good only in the first month or two and the start to play up afteward. One day she packed up in the morning and told me that she is resigning, I told her if you resign you will need to pay me one month salary, she said she does not have the money but she wants to go. I did not contact the agent about her resignation as other BK mothers have said, agent will not stand at employer's side especially with Yan Yan, agent usually doesn't want them to discontinued work because they still need to pay money to the bank, agent tend to ask Yan Yan to stay back. As a result, I called the police to my house to witness Yan Yan resign before sending her to the agent. The police said Yan Yan has the right to changed their mind after verbal resign but he taught me taking Yan Yan to the agent and said to the agent that I have already report the case to the police about Yan Yan's resignation, then agent will have no choice but to let her go.

子爵府

elegant
......... I called the police to my house to witness Yan Yan resign before sending her to the agent. [/quote]

想請問,你用乜野理由叫police上黎你屋企做witness??係咪照講印印要走???佢地會唔會唔受理呢

伯爵府

Mary媽咪

,但係個agent要我地補返d大假錢比個工人.... 有冇攪錯呀...唔洗佢補一個月比我仲要我補返大假錢比佢??
作為做僱主既我地咪好"薜低"??........................未滿一年無大假ga!唔好俾agent騙吖!要做滿一年先有7天大假。
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

大宅

Diamond,

Because it happened on a Sunday, I told the police that my agent is not opened yet and the Yan Yan already packed up and want to leave, KI told tha police that because Yan Yan refuse to give my a resignation letter or sign any resignation letter, I need witness that it is her decision to leave and I don't want Yan Yan to claim that I fire her afterward.

So eventually 3 officers came up to my house and talked to Yan Yan, after that the Yan Yan said she wants to stay because the police told her if you have no money you must work one month. Then I told the police that I have accepted her resignation even it is verbal but the police said that if I don't keep her than that means I fire her. He suggested me to take the Yan Yan to the agent and claimed the resignation case has been reported to the police and I agree to release the Yan Yan even if she could not pay. When the agent hear police involved in the case, they quickly to the paper work for me to release the Yan Yan.

I believe Yan Yan agent always help Yan Yan because they don't want to loose money, since this case, I have told myself that I will never and never hire Yan Yan again.

男爵府

唔好俾。因為她suppose要俾一個月的錢作代通知金的,如果她無俾,那就要offset啦,點解仲要俾大假錢她呢?不過你要俾張ticket她就真呢...不過又是一樣,已經無俾代通知金,張ticket係入面扣埋就得了。你要知道唔係大家的mutual seperation,係個工人自己要走。

別墅

事情解決了就好啦, 不要難過 :-(
我錯得比你仲"金" :-(

複式洋房

Don't unhappy!

子爵府

tweetybird 寫道:
不過你要俾張ticket她就真呢...不過又是一樣,已經無俾代通知金,張ticket係入面扣埋就得了。你要知道唔係大家的mutual seperation,係個工人自己要走。

唔得喎!
機票係無論你炒佢,或佢炒你(僱主),都係你俾!

男爵府

但個工人欠個僱主一個月代通知金呀嘛。hk$3,260內去offset她的annual leave錢和機票羅。如果唔夠最多俾貼少少。

男爵府

2019勳章

你可以offset個工人的大假錢及其他,
但一定不可以唔比機票佢,這不關乎勞工條例,這是根據入境處條例,你一定要提供機票比工人等佢可返回原居地。
至於大假,未做滿1年都應該有,不過是按比例比工人的。
eg:工人做了6個月,你咪比3.5天大假佢囉。

首頁

尾頁

跳至