跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 消防員 / 救護員媽咪齊齊開心搬新屋 (part 2)

APPLE-L
wa.... so good, 120 points can get Yau Tong.
愛因斯坦:「每人都是天才。但如果你用『爬樹能力』來斷定一條魚有多少才幹,牠整個人生都會相信自己是愚蠢不堪。」

大宅

Re: 消防員 / 救護員媽咪齊齊開心搬新屋 (part 2)

各位新加入媽咪歡迎歡迎

點解得我一個住准美嘅 :-( 係咪有呢個名ga ?-( 我會唔會搞錯咗 第時飯局後咪得我一個上樓囉 :-(
穎穎媽媽

複式洋房

MENDY,
上星期5晚我喺IKEA 見到你個女女唔夠高, 入唔到波波池, 佢好細粒好搞笑, 由於你地太大棚人, 我唔好意思同你打招呼, 你係唔係短髮的?

男爵府

mendy , 你好攪笑, 無人同你一座吾代表無你果座架,傻婆 不過我都估吾有人同我一座架

大宅

APPLE-L,

係呀 真係激水呀次次都玩唔倒 第一次去佢哋清潔僅, 第二次去見倒無人玩, 諗住荀啦自己玩晒 點知完來人哋CLOSE九點半 第三次即係你見倒我嗰次啦 :-( 我諗都有排未玩得, 因為佢真係好鬼細粒 :-( 你住沙田ga ?-( 我呢倫都成日去嗰頭, 下次見倒相認呀

ivy,

你話我屎唔屎呀!自己將會住边都唔肯定
穎穎媽媽

別墅

Good Morning

Mendynam,

我次次去完gathering 都係得我自己一個返屋企咋 :-( :-( :-( , 你哋話哂遲d都同路啦, 唔同樓啫~~~ 我就慘啦, 我同你哋隔個海呀!!!! :-( :-( :-(

男爵府

LALA, 搵次過海食, 我地以後過海好方便架la

複式洋房

MENDY,
我係住沙田ga, 所以我阿女由2歲啱啱夠高就去IKEA嘅波波池, 其實如果你阿女入到去玩你都要睇住, 因有D較大5、6歲嘅小朋友玩得好癲, 會在滑梯跳下, 好易撞親D細B, 細B通常唔織避, 所以你咪咁心急啦。
咦, 終於有冇再去CENTRO?

大宅

LaLa,
你梗係唔慘啦我聴閒你屋企好鬼正ga噃 如果我可以住倒你嗰度, 我又唔怕一個人返家寂寞呀, HA HA

APPLE-L,
依家重諗梗會唔會去CENTRO ?-( 因為始終未攞倒key同未有真實尺寸 所以乜都唔敢做住 噤你呢係咪會幫襯第二間呀?你攞咗key未呀 ?-( 諗住幾時搬呀 ?-(
穎穎媽媽

大宅

Dear all,

我剛旅行回港, 老公又放大假末番消防局, 佢只知派了永定道1座17/f,b室, 佢話唔記得係大定細單位? :evil:
請問有冇人知道? ?-(
我地係第一次選宿舍 :-P

男爵府

apple & mendy, 去centro不如等626搬左新屋我地去looklook先決定去吾去佢地到做傢俬吾使白行呀 ! 我都去埋yan屋企睇下再決定

fion414, 我地lee到無人住永定架, 不過wendy住得近佢可以知架

大宅

fion414:
恭喜你呀..抽到永定道..你個單位係H grade.似係2房單位,
不過買野好方便~~

別墅

Mendy,

我屋企一d 都唔係你哋講得咁正, 又舊, kitchen & toilet 又細, 不過近個女返學&買野方便 (最重要近我外家 ) 但你哋始終係左右隔離, 諗起你哋得閒就可以聚下都唔知幾happy

大宅

wendy,
Thank you!!! :-P
請問近唔近地鐵...阿仔係石結尾番學.... ?-(

大宅

fion414:
幾近,行5分鐘就到,
如果坐mtr去石俠尾應該12分鐘左右啦,

大宅

Hi wendy,

Thanks!
好開心呀! 交通咁方便!
請問通常幾時可以搬入去呀?真係唔好意思 我咁多問題問妳, 鬼叫我老公咩都唔知 :cry:

大宅

fion414:
SORRY 幾時可以搬入去我就唔知道啦....
交通方便.但係想食好野就麻麻地,要去礸石山 & 九龍灣.
牛池灣茶餐廳就多

大宅

Hi wendy,

Thanks a lot!!!
等聽日放工去望一望四周環境先

男爵府

[size=medium]morning

個天真係奇怪, 有時出太陽有時落大雨, 今年都未去過游水呀

另外我已經將大家最新住所重新排列一次, 你地有時間去睇下la,(放在第一板上) 如有新成員想加入可以pm你資料or打上來我就會幫大家整理架la

大宅

各位morning,
我都未正式自我介紹 ,
我自己係做會計(在荔枝角上班), 老公係消防員(守長沙灣), 有一個仔8歲(在石硤尾上學), 今次派到永定道消防宿舍! 我好開心, 因為番工番學都好方便

ivytang02,
唔該晒妳 :-P 幫我加上資料 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至