興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

開機後自動彈出IE

我部電腦最近一開機就自動彈出了個IE出來,而又成日彈D廣告出嚟,最煩就係個IE無端端多了個Elite工具列,我試過移除佢,但每當重新開機後又自動出返來,我試過用Norton掃過都冇用,有冇人可以幫到我呀....

男爵府

好媽媽勳章

Re: 開機後自動彈出IE

9成9都係adware喇,要完全清除真係唔易架,如果用clear adware既software都唔得,又無朋友上門幫到妳既話就最好format左佢重裝喇~
~CLICK HERE~

大宅

我已經FORMAT過啦,重新裝後又會冇幾耐出現...點解無端端會咁..有咩方法可以避免??好等我下次FORMAT完後唔會再跟住我呀!!個 Ad-Aware SE Personal 係點用呀??你可唔可以敎我呀?唔該!THANKS!

別墅

1. After you re-install the Windows, you need to apply all the critical patch by running Windows Update.

2. You need to manual check the virus pattern and make sure it is up to date because some virus will re-direct the update web-site of antivirus software.

3. Run the Ad-ware scan and make sure no adware was installed during you surf the Internet. For Ad-ware, you still need to update and check your computer regularly. It is simple to use.

My name is Donny Moy 梅梓峰 2004年8月19日出世 -> Please visit my album <- -> Please visit my baby blog <-

大宅

我而家都有响Norton到update,但都唔得.係唔係一定要做windows update先可以避免format後唔會再發生呢?

男爵府

好媽媽勳章

mothercat 寫道:
我而家都有响Norton到update,但都唔得.係唔係一定要做windows update先可以避免format後唔會再發生呢?

妳個ELITE工具列一定係adware喇,可以睇下呢到!~CLICK HERE~
至於點解又奶野,9成9妳上網CLICK左一D唔應該裝既野,
例如有時有D POP UP 彈出黎問妳YES/NO個陣,妳CLICK左YES,甘佢就會INSTALL一D野落妳部腦架喇,小心小心!
至於WINDOW就最好去UPDATE喇,填返D漏洞呀麻!

大宅

但我已經試過好多次format後再裝,我已經好小心,但都唔知點解又中,好似認得路揾返我...我前幾日先format過,跟住再裝埋MSN工具列,一路都相安無事,點知有一日一開機個IE就自動彈出嚟,個MSN工具列就唔見了,無端端就有個ELITE工具列出嚟....好煩呀!都唔知點解format過都仲要跟住我???

首頁

尾頁

跳至
熱門主題