美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我bebe一個半月大成日喊點算好,幫幫忙!

我be be 一個半月大除了睡覺就是成日喊,點算好 :-(
請問有什麼方法??

洋房

Re: 我bebe一個半月大成日喊點算好,幫幫忙!

我個女bb嘅時候連訓覺都喊, 喊到1歲, 我每晚就醒10次8次抱住佢, 第2朝仲要返工, 做人呀媽就係咁家啦.

複式洋房

你BB醒o既時候,你放佢係邊度?

抱佢落BB車,推出廳,或者放係梳化度。等佢轉移o下環境,睇o下其他地方,所有BB都好奇,而且無記性。總之你俾D野佢八掛o下。

你有無開D聲音俾佢,例如CD,收音機,電視,等佢知道有人係身邊,佢會覺得安全D。

如果你都做晒,就check o下係咪隻奶粉食唔飽(有D奶粉稀D,水份重,無飽肚咁耐),要飲水,室溫太熱或太冷,係咪肚仔有風。

都唔得o既就問o下健康院D護士。

囡囡最愛作弄我,叫我"貓貓 哈!哈!哈!"

大宅

do u feed your baby breastmilk or formula? if u feed your baby breastmilk, may be she's hungry more frequent, that's why she cried everytime she woke up... when she grows older, she will not cry so much...

my baby cried more when she was 1 months old.. now she is 3.5 months old and did not cry so much... even smiled a lot during the day...

大宅

其實你可以辛苦一星期就得,當bb喊時一定唔好抱,睇住bb喊,佢喊到倦會睡,如果你一抱就無日好睡,因為是我親身經歷,
辛苦咗兩年半,終於下定決心放假去炮製bb,佢一喊我就睇住,我真係睇住佢喊到倦就會睡,試咗四至五日就成功,真係安樂哂!你可以試吓,一定要忍心呀!

大宅

我個bb同妳bb一樣...當我bb出世到二個半月時都喺唔訓時實喊...我可以由得佢喊足二個半鐘都唔得....抱足佢三個鐘"暗"佢sleep都唔得...啲人話佢喺百日羅..其實我都預咗佢喺咁....哈...但喺當佢二個半月時...有一日佢突然間醒咗無喊, 仲週圍望....嗰刻我先知道之前佢唔喺百日羅, 以喺佢望嘢唔清楚無安全感所以要揾我抱....希望妳個b都喺咁啦。

洋房

我仔仔由出世到兩歲晚晚都喊, 我無得睡覺還要返工, 有工人幫手都唔掂(現在已轉工人), 現在才大家有得睡覺多D.

比心機, 努力

首頁

尾頁

跳至